Antena 3 CNN Actualitate "Proiectul Dracula". Angajaţi ai Autorităţii Naţionale de Turism, trimişi în judecată de DNA

"Proiectul Dracula". Angajaţi ai Autorităţii Naţionale de Turism, trimişi în judecată de DNA

"Proiectul Dracula". Angajaţi ai Autorităţii Naţionale de Turism, trimişi în judecată de DNA
06 Oct 2008   •   19:13

13 persoane, angajate ale Autorităţii Naţionale de Turism, au fost trimise în judecată de DNA. Acuzaţiile anchetatorilor se referă la atribuirea ilegală a unui contract de achiziţii publice pentru realizarea a cinci clipuri publicitare cu tema ?Ţara de basm", în care personajul principal era Dracula.
Proiectul "Dracula" era destinat promovării imaginii ţării în străinătate, însă totul s-a încheiat la DNA. Procurorii anticorupţie susţin că licitaţia pentru realizarea campaniei a fost măsluită, iar comisia care s-a ocupat de licitaţie a fost constituită ilegal. Neregulile au continuat şi după semnarea contractului. Firma câştigătoare a primit prima tranşă de bani, aproape jumătate de milion de euro, înainte de realizarea celor cinci clipuri publicitare de promovare a ofertei turistice româneşti.
Mai mult, membrii comisiei de recepţie au întocmit un proces verbal fals de predare-primire, pentru a putea vira şi a doua tranşă din contract, adică peste un milion de euro. În realitate, cele cinci clipuri publicitare au fost predate abia la două luni după efctuarea plăţii.
Dar clipurile cu Dracula în rolul principal au fost considerate necorespunzătoare calitativ, iar conducerea autorităţii pentru turism a dispus refacerea lor. Procurorii susţin că prejudiciul total este de 1.594.000 de euro, iar pentru recuperarea banilor a fost instituit sechestru asigurător asupra bunurilor.

Antena 3

×
Subiecte în articol: dracula
Parteneri
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor
x close