Antena 3 CNN Actualitate Proiectul legii privind disponibilizările în MAI a fost respins de Camera Deputaţilor

Proiectul legii privind disponibilizările în MAI a fost respins de Camera Deputaţilor

Proiectul legii privind disponibilizările în MAI a fost respins de Camera Deputaţilor
Sursa foto: Foto: Intact Images
24 Mai 2011   •   13:38

Proiectul legii privind disponibilizările în MAI a fost respins de Camera Deputaţilor. Preşedintele Camerei, Roberta Anastase a declarat că s-a ajuns la această concluzie după ce s-a consultat cu juriştii.

 


"Am verificat, am vorbit cu juriştii şi nu vorbim de ordonanţe de urgenţă, care ar fi presupus reluarea dezbaterii pe articole, ci de o lege care nu a întrunit numărul necesar de voturi, adică minimum 167 de voturi, şi se consideră respinsă", a explicat Anastase.

Proiectul nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi adoptat în Camera Deputaţilor. Fiind o lege organică, pentru adoptare erau necesare voturile majorităţii deputaţilor, adică 167, însă acest proiect a întrunit doar 150 de voturi favorabile, 132 împotrivă şi opt abţineri. În aceste condiţii, proiectul ar putea fi rediscutat în sesiunea parlamentară următoare.

În urma aflării rezultatului, premierul Boc a fost la Palatul Cotroceni. Puterea a vrut să repună proiectul de lege pe ordinea de zi.

Potrivit liderului PSD, Victor Ponta, proiectul de lege ar trebui să fie considerat respins, întrucât numai ordonanţele de Guvern produc efecte.
Fiind o lege organică, este obligatoriu să treacă prin ambele camere din Guvern.

Sindicaliştii au asistat, de la balcon, la şedinţa din Camera Deputaţilor. Imediat după aflarea rezultatului votului, ei şi-au exprimat satisfacţia faţă de rezultat.

După vot, deputaţii coaliţiei s-au strâns în jurul preşedintelui Camerei, Roberta Anastase, la primele rânduri ale sălii de plen, informează Mediafax.

Printre deputaţii prezenţi se aflau şi ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, liderul deputaţilor minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian, liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader.

Camera Deputaţilor este for decizional în cazul acestui proiect de lege.



×
Subiecte în articol: disponibilizari MAI proiect de lege
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close