Antena 3 CNN Actualitate Se înăsprește legea în cazul vaccinării copiilor - amenzi și obligaţii clare pentru medicii de familie

Se înăsprește legea în cazul vaccinării copiilor - amenzi și obligaţii clare pentru medicii de familie

Se înăsprește legea în cazul vaccinării copiilor - amenzi și obligaţii clare pentru medicii de familie
Sursa foto: foto: pixabay.com
23 Sep 2016   •   22:47

Toți furnizorii de servicii medicale care se ocupă cu vaccinarea, indiferent dacă sunt din sistemul public sau privat și indiferent de casa de asigurări de sănătate cu care au încheiat contract, sunt obligați să se înregistreze ca furnizori de servicii medicale de vaccinare în Registrul Electronic Național de Vaccinări (RENV), prevede un proiect de hotărâre de guvern pus în dezbatere publică de Ministerul Sănătății.

RENV constituie unicul instrument de înregistrare a furnizorilor de servicii de vaccinare. Excepția este constituită de situațiile epidemiologice speciale, când Ministerul Sănătății poate decide alt sistem de raportare și înregistrare", se precizează în proiect, potrivit romaniatv.net.

Astfel, cei care oferă servicii de vaccinare au obligația de a introduce datele solicitate în RENV, în termen de maxim 7 zile de la data administrării, dar nu mai târziu de ultima zi calendaristică a lunii, pentru toate persoanele vaccinate.

Nerespectarea de către furnizorii de servicii medicale care prestează servicii de vaccinare a obligațiilor prevăzute constituie contravenții și se sancționează cu avertisment la prima constatare, cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei la a doua constatare, cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei la a treia și următoarele constatări.

×
Subiecte în articol: vaccinare
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close