x close

Proprietarii din clădirile cu risc seismic vor putea fi evacuați, prin ordin al primarului, pentru consolidarea clădirii

de S.T.    |    29 Mar 2017   •   10:41
Proprietarii din clădirile cu risc seismic vor putea fi evacuați, prin ordin al primarului, pentru consolidarea clădirii 534 Foto: Agerpres

Proprietarii din clădirile cu risc seismic vor putea fi evacuați, prin ordin al primarului, chiar dacă refuză și nu își dau semnătura pentru începerea lucrărilor de consolidare a imobilului.

Proiectul, inițiat de mai mulți deputați PNL, prevede și condițiile în care persoanele private și firmele vor restitui sumele alocate de administrațiile locale pentru aceste lucrări: şi anume în rate lunare, pe o perioadă de 25 de ani.

Proprietarii clădirilor vor fi, de asemenea, obligaţi să permită accesul experţilor, pentru verificări, măsurători, proiectare sau lucrări. Aceştia vor fi înștiințați cu cel puțin 30 de zile calendaristice înainte de începerea acţiunii. În caz de refuz, intrarea în orice încăpere a construcțiilor supuse lucrărilor de consolidare se va face prin dispoziție de primar.

Decizia de evacuare temporară are caracter executoriu din momentul în care proprietarilor li se comunică noua adresă a locuinței de necesitate. Aceştia vor fi găzduiți pe cheltuiala administrațiilor locale.

Proprietarii vor putea vinde imobilele numai dacă achită integral suma cheltuită pentru consolidare.

Citeşte mai multe despre:

cutremur seism risc seismic
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati