Antena 3 CNN Actualitate Proprietarul dronei: Imaginile apărute iniţial sunt FALSE

Proprietarul dronei: Imaginile apărute iniţial sunt FALSE

Proprietarul dronei: Imaginile apărute iniţial sunt FALSE
19 Dec 2014   •   18:17
Cel puţin unul dintre membrii echipajului SMURD era în viaţă la scurt timp după ce elicopterul în care se aflau s-a prăbuşit în lacul Siutghiol, spune bărbatul care a filmat tragedia cu o dronă. 
 
Aparatul, iniţial pierdut, a ajuns acum pe mâna procurorilor militari care anchetează accidentul. 
 
Proprietarul acesteia spune că imaginile filmate sunt tulburătoare. Elicea se mişca în apă, ca şi când cineva ar fi încercat să se agaţe de ea şi să iasă de acolo. Într-o intervenţie în direct în emisiunea "100 de minute", la Antena 3, proprietarul dronei a declarat că imaginile apărute iniţial în presă după tragedie sunt false.
 
Bogdan Dumitru, cel care a ridicat drona pe lacul Siutghiol, desupra locului unde s-a prăbuşit elicopterul SMURD, povesteşte că înregistrările sunt cutremurătoare. Aparatul a filmat cel puţin un supravieţuitor. "În apă se vedea clar cum o persoană încerca să iasă la suprafaţă", spune proprietarul dronei. 
 
Bărbatul însă nu poate spune cu certitudine că a auzit pe cineva strigând după ajutor. Acesta spune că imaginile apărute în presă sunt diferite de cele filmate de el cu drona. 
 
Proprietarul dronei spune că a căutat aparatul în noaptea accidentului şi a doua zi, a angajat chiar un scafandru, şi nu înţelege de ce a apărut abia acum, la cîteva zile de la tragedie. 
 
Aparatul are avarii minore şi este la Parchetul Militar. Pe cardul camerei de filmat sunt două înregistrări şi două poze de la locul accidentului. Proprietarul dronei spune însă că numai o filmare a fost recuperată deocamdată. 
 
Între timp, Parchetul a luate măsuri pentru obţinerea şi interpretarea datelor referitoare la evoluţia în zbor a elicopterului, înainte de momentul prăbuşirii. Scafandrii recuperează şi acum bucăţi din epavă care vor fi predate la poliţie. Toate aceste ar putea duce la cauza care a provocat accidentul. 
 

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close