Antena 3 CNN Actualitate Propunere legislativă: Buline colorate pe ambalajele alimentelor, care să indice cantitatea de "E"-uri

Propunere legislativă: Buline colorate pe ambalajele alimentelor, care să indice cantitatea de "E"-uri

Ambalajele produselor alimentare vor conţine de anul viitor şi o etichetă cu o bulină care să indice cât de sănătoase sunt. Asta prevede o propunere legislativă depusă la Senat. Verde, roşie sau portocalie, bulina va arăta cantitatea de "E"-uri conţinută de produsele respective.

Propunere legislativă: Buline colorate pe ambalajele alimentelor, care să indice cantitatea de "E"-uri
Sursa foto: Foto: Intact Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Dec 2010   •   20:26

Ingredientele din produsele alimentare au denumiri pe care puţini consumatori le cunosc. Oamenii se uită pe etichete, dar nu ştiu cât de mult dăunează aceste produse sănătăţii. Un proiect legislativ ar putea reglementa problema.

Bulinele vor fi aplicate în funcţie de conţinutul şi natura aditivilor alimentari dintr-un produs. Cel mai bun aliment va fi cel cu bulină verde. Spre exemplu, alimentele care conţin făină de grâu, ouă şi apă.

Alimentele care nu ar trebui mâncate în fiecare zi vor avea o bulină de altă culoare. Bulinele portocalii, de exemplu, vor fi aplicate pe alimentele care trebuie consumate cu moderaţie, precum ciocolata.

Cei care nu înţeleg cât de nocivi sunt aditivii alimentari vor putea să se ghideze după bulina roşie. Aceasta va indica, de fapt, cât de grav poate dăuna acest produs sănătăţii.

Bulinele ar trebui să aibă diamentrul de 1,5 centimetri. Culoarea pentru fiecare aliment se va alege în funcţie de gradul de pericol, tipul şi cantitatea aditivilor alimentari şi va fi stabilită de către Ministerul Sănătăţii. Deocamdată proiectul se află în Senat, iar dacă va fi adoptat va intra în vigoare în 60 de zile după publicarea în Monitorul Oficial.
 

×
Subiecte în articol: propunere legislativa alimente aditivi
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close