Antena 3 CNN Actualitate Propunerea Gabrielei Firea. Ce ar trebui să se întâmple cu un copil depistat cu simptome la triajul de la școală: "Nu stresăm, nu panicăm!"

Propunerea Gabrielei Firea. Ce ar trebui să se întâmple cu un copil depistat cu simptome la triajul de la școală: "Nu stresăm, nu panicăm!"

Gabriela Firea a prezentat, duminică, la Sinteza zilei, ce propunere are pentru ca un copil care este despistat la triajul de dimineață de la școală cu simptome alarmante. Edilul a amintit că DSP a anunțat în iulie că într-o astfel de situație copiii ar putea fi internați, după care aceeași instituție a revenit și a spus că internarea ar putea fi dificilă din cauza lipsei de locuri din spitale.

Propunerea Gabrielei Firea. Ce ar trebui să se întâmple cu un copil depistat cu simptome la triajul de la școală: "Nu stresăm, nu panicăm!"
Sursa foto: Hepta
de Dan Gabor    |    13 Sep 2020   •   22:40

"Am observat cu stupefacție în luna iulie, și știam că zilele vor trece rapid, că DSP București a propus un scenariu realmente de neacceptat, pentru că a fost descris de DSP în emisiuni televizate, și anume: la întrebarea presei ce se va întâmpla cu un elev dacă la triajul de la începutul zilei se constată că are febră, tuse, durere în gât și așa mai departe.

Și reprezentanții DSP au spus că îl internează. După care au ieșit și au spus că este o tragedie, pentru că nu există multe locuri în spitale. În primul rând că sunt locuri în spitale, dar trebuie să știi să le organizezi. Nu se întâmplă așa nicăieri în lume. Dacă un copil are febră și tușește sau anumite simptome care pot fi la un moment dat caracteristice COVID-19 nu este internat și atunci se realizează imediat testarea.

De aceea noi am propus un program alternativ prin care, la triajul de dimineață, care este asigurat în toate școlile din București de către cabinetele de medicină școlară, care sunt organizate de către Primăria Capitalei, avem 400 de astfel de cabinete, nu existau acum patru ani, dacă sunt astfel de situații - și probabil vor fi, pentru că vine sezonul rece - copilul nu este internat deloc, nu este stresat, nu este speriat, sunt anunțați părinții, unul dintre el este invitat la cel mai apropiat laborator prin grija Primăriei Capitalei, astfel încât să poată să fie testat și în câteva ore să afle dacă este o viroză, gripă sezonieră sau infectare cu SARS-COV-2. Deci imediat, nu în trei zile, fără să stresăm copilul, fără să panicăm întreaga clasă", a spus Gabriela Firea.

 

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close