Antena 3 CNN Actualitate Propunerile ministrului Sănătăţii pentru rezolvarea crizei din sistemul sanitar

Propunerile ministrului Sănătăţii pentru rezolvarea crizei din sistemul sanitar

Propunerile ministrului Sănătăţii pentru rezolvarea crizei din sistemul sanitar
27 Noi 2013   •   12:03

Revendicările sindicaliştilor din sistemul sanitar intră astăzi în linie dreaptă. Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, este aşteptat să vină cu propuneri concrete pentru o parte dintre cererile acestora, în şedinţa de astăzi a Executivului.

Dacă Guvernul va soluţiona măcar o parte dintre ele, în special solicitările cadrelor medicale referitoare la partea salarială, mâine va fi declanşată grevă generală în spitalele din toată ţara.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat pentru Antena 3 că este foarte încrezător că medicii vor renunţa la grevă.

"În ultimele întâlniri pe care le-am avut cu reprezentanţii Federaţiei Sanitas, principala componentă a coaliţiei profesioniştilor din Sănătate,  am convenit că ne vom prezenta în Guvern cu o serie de solicitări referitoare la: un amendament pe care Guvernul să-l aprobe la actuala legislaţie privind modul în care să fie plătite orele peste program în zilele nelucrătoare (...) , un al doilea document se referă la un memorandum care are ca scop deblocarea a 1.200-1.400 de posturi din sectorul sanitar", a declarat ministrul Sănătăţii.

În felul acesta, principalele revendicări care stau la baza pot fi considerate realizate şi ca atare posibila grevă demâine să nu mai aibă obiect, a mai spus ministrul. 


×
Subiecte în articol: salarii medici protest
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close