Antena 3 CNN Actualitate Protecţia Consumatorului : Programul "Cornul şi laptele", sancţionat de ANPC

Protecţia Consumatorului : Programul "Cornul şi laptele", sancţionat de ANPC

Protecţia Consumatorului : Programul "Cornul şi laptele", sancţionat de ANPC
13 Noi 2008   •   17:51

Inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) au verificat în luna octombrie în mai multe şcoli şi grădiniţe aplicarea programului guvernamental "Cornul şi laptele", iar în urma controalelor au fost amendate peste 700 de şcoli, grădiniţe, producători şi distribuitori cu aproape 70.000 de lei, potrivit unui comunicat al ANPC remis către Antena3.ro.
495 de şcoli, 232 de grădiniţe, 16 producători şi 10 distribuitori au fost amendaţi de ANPC cu 14 amenzi contravenţionale în valoare de 65.000 de lei, pentru ignorarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 96/2002, privind acordarea de produse lactate şi de panificaţie pentru elevii din învăţământul de stat primar şi gimnazial, precum şi pentru copiii preşcolari din grădiniţele de stat cu program normal.
Astfel, unii operatori economici au furnizat unităţilor de învăţământ produse expirate sau deteriorate din cauza depozitării incorecte, iar alt aspect îl constituie preferinţa acestora pentru aprovizionarea şcolilor timp de mai multe zile, ştiut fiind faptul că produsele în cauză au un termen redus în care pot fi consumate.
Pentru abaterile constatate, inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţai Consumatorului au dispus oprirea definitivă de la distribuire a cantităţii de aproape 789 kg de produse lactate şi de panificaţie, care nu îndeplineau cerinţele obligatorii sau erau improprii consumului.
VEDEŢI COMUNICATUL DE PRESĂ ANPC(pdf)
Paula Safta, Antena3.ro

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close