Antena 3 CNN Actualitate Protest al elevilor în fața Guvernului! Aceștia cer autorităților să facă lumină în cazul începerii anului școlar

Protest al elevilor în fața Guvernului! Aceștia cer autorităților să facă lumină în cazul începerii anului școlar

Este protest la Guvern. Elevii au ieșit în stradă să tragă un semnal de alarmă cu privire la faptul că mai este doar o lună până la începerea anului școlar și încă nu se știe în ce condiții se vor desfășura cursurile.

Protest al elevilor în fața Guvernului! Aceștia cer autorităților să facă lumină în cazul începerii anului școlar
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    03 Aug 2020   •   10:50

Alex Rădulescu, președintele Asociatiei Elevilor din Bucuresti și Ilfov a vorbit în direct la Antena 3 despre nemulțumirile pe care le au elevii. 

”Este un lucru clar faptul că, în mai puțin de o lună, se va începe anul școlar iar noi nu știm nimic concret despre cum se va desfășura, cum vom începe și ce variante vom adopta pentru desfășurarea anului școlar iar acest lucru induce o panică în rândul elevilor și părinților.

Cu toții vrem să știm dacă elevii vor merge, sau nu, la școală, dacă trebuie să ne pregătim cu resurse educaționale și trebuie să fim conștienți de faptul că elevilor nu li se poate asigura în acest moment o infrastructură necesară ca toate orele de curs să fie făcute în format fizic”, este de părere Alex Rădulescu. 

”Trebuie făcută o descentralizare în funcție de numărul de cazuri din fiecare zonă a României și în același timp trebuie să asigurăm toate resursele educaționale pentru desfășurarea online a cursurilor”, adaugă acesta. 

Monica Anisie: Am luat în discuție cele trei scenarii pe care le-am definit în cadrul Ministerului Educației

Am luat în discuție cele trei scenarii pe care le-am definit în cadrul Ministerului Educației. Este vorba de un scenariu în care situația epidemiologică ne va permite reluarea cursurilor în format clasic, așa cum am reluat cursurile în fiecare an.

Există și un scenariu hibrid îi spunem noi la nivelul Comisiei de lucru în care unii elevi vor veni la școală și alții vor urmări cursurile de acasă, în format online.

Și cel mai sumbru dintre scenarii în care vom continua lecțiile online, în situația în care epidemiologii nu vor permite accesul copiilor la școală”, a declarat Monica Anisie la Antena 3. 

Aceasta susține că, în cazul în care cursurile se vor relua normal, totul se va desfășura după un protocol transmis de Ministerul Sănătății către Ministerul Educației.

”La acest moment căutăm la fiecare scenariu soluții în ceea ce privește infrastructura sau curriculum sau resursa fie ea umană, fie educațională, pentru că trebuie să găsim cele mai bune soluții în așa fel încât siguranța copiilor să nu fie pusă în pericol în vreun moment”, a adăugat ministrul Educației.

Există și unități unde reluarea cursurilor se va face în condiții normale

La nivelul Ministerului Educației, Comisia a propus existența unei descentralizări la nivel de școală și inspectorat școlar. Există și situații în care, la nivelul unității de învățământ, există posibilitatea reluării cursurilor în condiții normale. Prin urmare, în momentul în care vom avea un scenariu clar definit, îl vom comunica public”, a adăugat Anisie. 

Cu privire la al treilea scenariu în care cursurile se vor desfășura exclusiv online, ministrul Educației a declarat că Ministerul a realizat caietul de sarcini pentru achiziționarea a 250.000 de tablete conectate la internet, care vor fi livrate până la data de 10 septembrie copiilor din mediile dezavantajate.

 

×
Subiecte în articol: protest elevi
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close