Antena 3 CNN Actualitate Protest al medicilor de familie, nemulţumiţi că trebuie să aducă adeverinţe noi ale pacienţilor

Protest al medicilor de familie, nemulţumiţi că trebuie să aducă adeverinţe noi ale pacienţilor

Protest al medicilor de familie, nemulţumiţi că trebuie să aducă adeverinţe noi ale pacienţilor
Sursa foto: Foto: Intact Images
25 Feb 2011   •   12:35

Mai mulţi medici de familie au protestat, vineri dimineaţă, la sediul Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB) nemulţumiţi de solicitarea instituţiei, ca ei să vină cu adeverinţele de asigurat ale unora dintre pacienţii, pentru a dovedi calitatea de asigurat a acestora, informează Agerpres.

Cadrele medicale consideră această cerere ilegală, mai ales că ei au fost anunţaţi telefonic şi li s-a dat un termen limită de depunere scurt, respectiv joi ora 16.00 sau vineri ora 9.00.

„Este una dintre multiplele datorii care ni se pun în cârcă şi care nu este a noastră. Dovada calităţii de asigurat este strict apanajul CNAS să o controleze, dar pentru că acum este un control al Curţii de Conturi şi am înţeles că această Curte de Conturi a cerut ca noi să aducem aceste dovezi de asigurat, nu înţeleg de ce trebuie să o facem noi. Curtea de Conturi ar trebui să se uite în sistemul SIUI (Sistemul Informatic Unic Integrat al CNAS - n.r.), în mod sigur li s-a oferit această posibilitate", a precizat preşedinta Federaţiei Patronatelor Medicilor de Familie, dr. Doina Mihăilă, potrivit Mediafax.

Potrivit acesteia, nici nu este legal să dovedească medicul de familie calitatea de asigurat, aceasta trebuie să o facă Casa de Asigurări care primeşte lunar din partea angajatorilor dovezile de asigurat pe care trebuie să le actualizeze.

„Medicii au obligaţia depunerii documentelor pentru cei înscrişi pe listele lor la început, după aceea este problema Casei să verifice acest lucru. CAS-urile primesc lunar listele cu asiguraţi de la angajatori şi pot verifica persoanele aflate pe liste”, a explicat dr. Ruxandra Stănescu.

×
Subiecte în articol: medici de familie protest pacienti CNAS
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close