Antena 3 CNN Actualitate Protest al profesorilor în fața Guvernului: "Dacă nu fac măcar acest lucru, vom ajunge la grevă generală"

Protest al profesorilor în fața Guvernului: "Dacă nu fac măcar acest lucru, vom ajunge la grevă generală"

Profesorii au protestat, joi, în fața Guvernului. Aceștia se plâng că sunt sacrificații de serviciu când vine vorba de austeritate.

Protest al profesorilor în fața Guvernului: "Dacă nu fac măcar acest lucru, vom ajunge la grevă generală"
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    13 Ian 2022   •   13:00

Profesorii au iesit din nou în stradă să ceară salarii mai mari. Aveau promisiunea că vor primi măriri cu 16%, însă, de la 1 ianuarie, salariile le-au crescut doar cu 4%, procent care nu acoperă nici inflaţia. Sindicaliştii au protestat în faţa Guvernului, supărați că sunt mereu primii sacrificați.

"Nemulțumirea noastră este că nu se respectă legea. Chiar Guvernul României, care ar trebui să fie chintesența acestui fapt, nu respectă sub nicio formă legea. Avem 2 măriri salariale, care trebuiau să fie una anul trecut și una anul acesta, ei prorogă că așa vor ei. Iar educația, pentru Guvernul României și pentru Președenție nu este prioritate națională. Este o mare mizerie, pentru ei, nu pentru noi", spune vicepreședintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, Virgil Popescu.

"Refuzul lor de a sta de vorbă cu reprezentanții federațiilor sindicale din Învățământ mi se pare o mare palmă dată nouă și o mare rușine pentru ei. Dacă nu fac măcar acest lucru atunci chiar vom ajunge la greva generală, pentru nu se poate altfel", a anunțat acesta.

×
Subiecte în articol: protest profesori guvern greva generala
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close