Antena 3 CNN Actualitate Protest al studenţilor la Biblioteca Centrală Universitară, faţă de numirea unei noi directoare a instituţiei

Protest al studenţilor la Biblioteca Centrală Universitară, faţă de numirea unei noi directoare a instituţiei

Protest al studenţilor la Biblioteca Centrală Universitară, faţă de numirea unei noi directoare a instituţiei
08 Dec 2010   •   20:35

Ne-am obişnuit ca jandarmii să intervină pe stadioane, dar nu şi la bibliotecă. S-a întâmplat miercuri în Capitală, unde mai mulţi studenţi au blocat intrarea la Biblioteca Centrală Universitară. Protestatarii sunt convinşi că noua directoare a instituţiei, o absolventă a academiei SRI, a fost numită politic. Drept răspuns, au fost luaţi pe sus de jandarmi.

Până să vină directoarea, au venit jandarmii. Unii în uniformă, alţii în trening. "Cărţi nu bastoane! Cărţi nu bastoane!", au strigat protestatarii. Dintr-un birou de la etajul sediului BCU, noul director admira curajul celor protestau tocmai împotriva ei. "Mă bucur că studenţii din România au suficientă cultură civică să facă aceste manifestări", a declarat Mireille Rădoi, şefa de la SRI. Mireille Rădoi a câştigat postul de şef al Bibliotecii Centrale Universitare, în urma unui concurs contestat de contracandidaţii ei.

"Doamna este conferenţiar, are o singură carte, în domeniul dânsei, securitatea informaţiei şi a primit nota 10", a spus Viorel Enache. Pregătirea ei este impresionantă: şefă de promoţie la Academia SRI, a ocupat funcţii de consilier în mai multe ministere şi chiar a candidat pentru o funcţie de europarlamentar pentru PDL. Iar protestatarii sunt convinşi că a fost numită politic.

"Ne-am propus să protestăm împotriva deprofesionalizării BCU şi a politizării ei prin  acest simulacru de concurs, care a fost câştigat de  o persoană care nu are calificarea necesară pentru acest post", au declarat protestatarii.
"Timpul va arăta performanţele pe care managerul le va aduce. Fiecare face ce crede de cuviinţă. Eu sunt la serviciu, pentru că am foarte multe de făcut, în noua mea calitate", a declarat Mireille Rădoi.

Patru dintre protestatari au fost reţinuţi pentru tulburarea ordinii publice.

×
Subiecte în articol: protest studenti directoare SRI
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close