Antena 3 CNN Actualitate Protest anti-Băsescu al pensionarilor, în Galaţi. Un manifestant s-a îmbrăcat în zeghe

Protest anti-Băsescu al pensionarilor, în Galaţi. Un manifestant s-a îmbrăcat în zeghe

Protest anti-Băsescu al pensionarilor, în Galaţi. Un manifestant s-a îmbrăcat în zeghe
Sursa foto: Foto: Agerpres
19 Iul 2012   •   18:21

Câteva zeci de pensionari, membri ai Alianţei Europensionarilor, au pichetat joi Prefectura Galaţi, îndemnând populaţia să vină la vot la referendumul din 29 iulie şi să voteze pentru demiterea preşedintelui suspendat Traian Băsescu, informează Agerpres.
   
Preşedintele Alianţei Europensionarilor, Cristea Toader, s-a îmbrăcat în zeghe.

''M-am îmbrăcat în haine de deţinut pentru că dorinţa poporului este ca hoţii din politică să fie condamnaţi. Merită opt ani cu executare. Vrem o viaţă mai bună. Vrem spitale mai bune şi pensii decente. Se pare că viaţa nu e pentru cei săraci, ci pentru cei bogaţi. Vrem, de asemenea, să fie confiscate averile ilicite, pentru că acolo sunt banii noştri“, a spus Cristea Toader.
   
Vârstnicii au scandat lozinci însoţite de huiduieli la adresa preşedintelui suspendat Traian Băsescu şi i-au îndemnat pe gălăţeni să vină în număr cât mai mare la referendum şi să voteze ''DA''.
   
„Pensionarii au fost loviţi prea mult până acum. Am ieşit din case pentru că vrem să ne facem auziţi, vrem o viaţă mai bună. De asemenea, ne propunem să sensibilizăm cetăţenii şi să îi facem să iasă din case, să îşi spună cuvântul, să-l demită pe Băsescu“, a declarat pensionara Elena Lăcătuş.
   
O bătrână de 67 ani a leşinat chiar în timpul protestului, dar după ce a fost ajutată de ceilalţi protestatari şi după ce a băut apă şi-a revenit.

''Chiar dacă m-am simţit rău şi dimineaţă, am venit să protestez împotriva lui Traian Băsescu“, a spus aceasta după ce şi-a revenit.
   
Pensionarii au anunţat că vor continua seria de proteste în ciuda caniculei, următoarea pichetare fiind programată pentru sâmbătă.


×
Subiecte în articol: referendum
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close