Antena 3 CNN Actualitate Mii de oameni la protestele anti-vaccin, în București și în țară. "Nu împotriva vaccinării, dar pentru libertatea de a decide"

Mii de oameni la protestele anti-vaccin, în București și în țară. "Nu împotriva vaccinării, dar pentru libertatea de a decide"

Mai multe proteste se desfășoară duminică, în Capitală și în țară, împotriva adoptării legii vaccinării obligatorii. În București oamenii s-au strâns chiar în fața Parlamentului. Evenimente similare au loc și în Sibiu, Bistrița, Oradea, Timișoara.

Mii de oameni la protestele anti-vaccin, în București și în țară. "Nu împotriva vaccinării, dar pentru libertatea de a decide"
de Radu Tiliță    |    07 Mar 2021   •   16:45

Antivacciniștii s-au strâns la Parlament și cer respingerea legii vaccinării obligatorii, după ce în prealabil s-au mobilizat toată săptămâna pe rețelele sociale. Aproape 1500 de persoane care nu poartă mască protestează împotriva proiectului aflat în dezbaterea Camerei Deputaților, transmite Antena3.

"Nu împotriva vaccinării, dar pentru LIBERTATEA de a decide"

"Nu împotriva vaccinării, dar pentru LIBERTATEA de a decide", a fost sloganul anunţat de către iniţiatorii acţiunii - Alianţa Părinţilor şi alte patru asociaţii, Pro Consumatori, Medici pentru Consimţământ Informat, Neam Unit şi Pro Decizii Informate.

Cei prezenţi la protest spun că sunt nemulţumiţi că în proiectul de lege privind vaccinarea persoanelor în România aflat în dezbaterea Camerei Deputaţilor sunt conţinute prevederi referitoare la obligativitatea vaccinării pentru întreaga populaţie, atât copii cât şi pentru adulţi, dar şi la unele amenzi uriaşe în caz de refuz.

La manifestaţia care a început în jurul orei 15:00 în Parcul Izvor din faţa Palatului Parlamentului s-au alăturat şi membri ai formaţiunii politice Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), printre care şi copreşedinţii partidului - Claudiu Târziu şi George Simion.Acţiuni similare de sunt organizate duminică după amiază şi în alte oraşe din ţară, cum ar fi Bistrița, Oradea, Sibiu, Timișoara. 

Sibienii au venit la protest purtând pancarte cu mesaje împotriva vaccinării obligatorii

Peste 100 de oameni au  protestat în Piața Mare din Sibiu  împotriva  proiectului legii vaccinarii obligatorii a adulților și copiilor. Oamenii cred ca obligativitatea vaccinarii reprezinta un abuz pentru ca fiecare  om ar  trebui sa  decida singur daca doreste sau nu sa se vaccineze. Protestul a fost unul autorizat de  primaria  Municipiului Sibiu și s-a desfășurat fără incidente.

Timișoara scandează "Fără carantină”, "Libertate”, "Nu vrem să fim conduşi de hoţi” 

Sute de oameni au ieşit să protesteze, duminică după-amiază, faţă de măsura de carantinare a Timişoarei şi a celor patru comune periurbane, Moşniţa Nouă, Giroc, Dumbrăviţa şi Ghiroda, decizie care intră în vigoare în noaptea de duminică spre luni, la ora 00.00.

Oamenii au început se adune în centrul oraşului, în jurul orei 16.00. Aceştia au venit cu steaguri tricolore şi poartă în mâini pancarte. Încă de la începutul protestului, au început să strige lozinci precum "Fără carantină”, "Libertate”, "Nu vrem să fim conduşi de hoţi”.

Iniţial, oamenii s-au adunat pe platoul din faţa Operei, iar apoi au pornit în plimbare, înconjurând piaţa. Apoi, cu toţii au plecat spre Primăria Timişoara, pentru a-şi continua protestul.

×
Subiecte în articol: București Sibiu protest anti-vaccin
Parteneri
A fost stabilită cauza morţii pentru DJ Lalla
x close