Antena 3 CNN Actualitate Protest împotriva Bisericii Române, în fața Catedralei Neamului: 'Nu ne predica cum să trăim'

Protest împotriva Bisericii Române, în fața Catedralei Neamului: 'Nu ne predica cum să trăim'

Un grup format din mai multe persoane a organizat un protest împotriva Bisericii Ortodoxe Române cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Femeilor.

Protest împotriva Bisericii Române, în fața Catedralei Neamului: 'Nu ne predica cum să trăim'
Sursa foto: Antena 3
08 Mar 2020   •   14:26

"În fața Catedralei Neamului: #LiturghiaFeminista. De Ziua Internațională a Drepturilor Femeilor manifestăm împotriva unei instituții misogine, homofobe și lacome", a fost mesajul transmis de protestatari.

De cealaltă parte, reprezentanții Bisericii au explicat că grupul de persoane care a organizat protestul militează pentru avort și pentru educația sexuală contraceptivă în școli.

"Este vorba despre protestul de tip nihilist al unui grupuscul feminist radical care demonstrează  elocvent că ideologia naște viziuni întunecate despre lume și viață. Un grupuscul ideologic care alege să se exprime prin acțiuni grotești și blasfemiatoare în spațiul public. Un grupuscul care alege să propage ura împotriva creștinilor, a Bisericii, a culturii vieții și a educației autentice. 

Pentru ce militează înfocat aceste persoane? Din câte aflăm, pentru educația sexuală contraceptivă obligatorie în școli și pentru avort (ca și cum acesta ar fi un deziderat încă neatins). Acestea sunt în viziunea sumbră a unor asemenea persoane problemele capitale ale societății românești contemporane, punctele alfa si omega ale paradigmei lor culturale.

A milita pentru crimă (avortul este exact așa ceva), pentru cultura morții, nu pentru viață, a milita pentru infestare ideologică pe calea sexualizării minții unor copii inocenți din clasele primare, spune totul despre persoanele înregimentate în acest gen de militantism ideologic anticreștin.

Cine vrea să înțeleagă spiritul și mobilurile unei asemena manifestații dictate de rațiuni pur ideologice, să (re)citească profeticul roman „Posedații” de Fiodor Mihailovici Dostoievski", a declarat pentru Antena 3, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

×
Subiecte în articol: protest
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close