Antena 3 Actualitate Mai mulţi protestatari i-au bătut toaca, la Cotroceni, preşedintelui Iohannis

Mai mulţi protestatari i-au bătut toaca, la Cotroceni, preşedintelui Iohannis

de Georgiana Adam    |    01 Dec 2020   •   17:00
Mai mulţi protestatari i-au bătut toaca, la Cotroceni, preşedintelui Iohannis

Câţiva protestatari s-au adunat marţi, de Ziua Naţională, în faţa Palatului Cotroceni şi au cerut demisia preşedintelui Klaus Iohannis.

Printre aceştia s-a aflat şi Rafael Ciobotaru, muzician care a cântat în trecut cu formaţia Iris. El a spus că îi reprezintă pe "mulţi dintre artiştii din România" care "nu s-au vândut" şi a cerut renunţarea la măsurile de protecţie sanitară specifice perioadei de pandemie, inclusiv la masca de protecţie, despre care a spus că "nu apără pe nimeni".

"Am venit pentru a-l întreba pe preşedintele Iohannis cum este cu demisia, dacă se consideră vinovat de genocid şi de înaltă trădare. Dacă se vaccinează el primul (...) şi să terminăm cu aceste mizerii pe feţele noastre (se referă la măşti, n.r.). Stăm aici cât vom rezista, până iese Iohannis şi ne spune ghinion. O să îi spunem şi noi ghinion. Am pornit toaca creştină pentru a chema la credinţă şi preoţii şi călugării", a declarat Rafael la Antena 3.

Muzicianul este un obişnuit al protestelor, inclusiv cele desfăşurate la Palatul Cotroceni.

În 2015, când preşedintele Iohannis a invitat reprezentanţii societăţii civile la consultări în urma tragediei de la Colectiv, Rafael a venit la Palatul Cotroceni susţinând că îi reprezintă pe "protestatarii din Piaţa Universităţii". El l-a îmbrâncit pe reprezentantul unui ONG, pe care l-a acuzat că "se reprezintă pe sine" şi că nu a luat parte la protestul din piaţă.

×
Subiecte în articol: protest cotroceni Rafael Ciobotaru

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close