Antena 3 CNN Actualitate Protest cu scandal la Penitenciarul Găești! Un deținut s-a urcat pe clădire și își strigă nemulțumirile

Protest cu scandal la Penitenciarul Găești! Un deținut s-a urcat pe clădire și își strigă nemulțumirile

Un deținut s-a urcat pe una dintre clădirile aflate în incinta Penitenciarului Găești pentru a-și exprima nemulțumirile.

Protest cu scandal la Penitenciarul Găești! Un deținut s-a urcat pe clădire și își strigă nemulțumirile
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
15 Iul 2020   •   23:55

Deținutul protestează față de faptul că a fost sancționat pentru abateri disciplinare și pentru că i-a fost respinsă cererea de eliberare condiționată.

Personalul specializat din cadrul penitenciarului încearcă să negocieze cu deținutul pentru a renunța la protest.

Ce spun reprezentanții penitenciarului

”Vă informăm că, astăzi, 15.07.2020, la Penitenciarul Găeşti, un deţinut clasificat în regim deschis, pe fondul unor nemulţumiri legate de sancţionarea sa, conform prevederilor legale, pentru săvârşirea a două abateri disciplinare, dintre care una foarte gravă, precum şi din cauza respingerii cererii sale de liberare condiţionată, a ales, ca formă de manifestare a nemulţumirii, escaladarea unei clădiri din perimetrul locului de deţinere.

În prezent, personalul specializat din cadrul unităţii poartă negocieri cu deţinutul implicat, pentru renunţarea la protest. Recurgerea la acest gest s-a realizat pe perioada acordării dreptului la plimbare zilnică şi nu a putut fi anticipat”, a declarat Ionela Claudia Ispas, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Găeşti.

×
Subiecte în articol: Penitenciarul Găești
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close