Antena 3 Actualitate Protest cu scandal şi bătaie la Primăria Capitalei, din cauza planurilor urbanistice (VIDEO)

Protest cu scandal şi bătaie la Primăria Capitalei, din cauza planurilor urbanistice (VIDEO)

30 Sep 2009   •   12:16
Protest cu scandal şi bătaie la Primăria Capitalei, din cauza planurilor urbanistice (VIDEO)

Bătaie la şedinţa consiliului General al municipiului Bucureşti, între politicieni şi poliţiştii comunitari. Şedinţa respectivă a fost suspendată la jumătate, după ce o parte dintre consilieri au părăsit sala, şi urmează să fie reluată la ora 20.00.

Protagoniştii au fost membrii PRM, Codrin Ştefănescu şi Marius Marinescu, care au intrat în sala de consiliu şi au adresat jigniri consilierilor generali, şi forţele de ordine.

Protestele au avut loc şi în stradă. Zeci de oameni s-au strâns în faţa primăriei Capitalei, pentru a protesta faţă de proiectele urbanistice care aşteptau aprobarea pe masa consilierilor.

Cele 54 de PUZ-uri reprezintă aproximativ 10% din suprafaţa Bucureştiului. Practic, 10% dintre spaţiile verzi ale Bucureştiului vor fi distruse .

Pentru a convinge consilierii de gravitatea cauzei pe care o susţin, protestatarii au adus cu ei o cruce şi un coşciug. Jandarmii au încercat, fără succes să împiedice depunerea sicriului în faţa primăriei.

De la 1 octombrie legea urbanismului se schimbă, de asta şi avalanşa de puz-uri de pe masa consilierilor locali.
Antena 3


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close