Antena 3 CNN Actualitate Protest de amploare în București. 20.000 de oameni au scandat "Libertate!" în fața Guvernului

Protest de amploare în București. 20.000 de oameni au scandat "Libertate!" în fața Guvernului

Mii de oameni au protestat, sâmbătă, în Piaţa Universităţii şi Piaţa Victoriei din Bucureşti. Oamenii și-au strigat nemulțumirile legate de restricțiile impuse de autorități.

Protest de amploare în București. 20.000 de oameni au scandat "Libertate!" în fața Guvernului
Sursa foto: Captură Antena 3
de Iulia Gorgorin    |    02 Oct 2021   •   21:11

"Demisia", "Libertate", sau "Jos cu pașapoartele, avem imunitate", au fost câteva dintre scandările care s-au auzit ore bune, în centrul Capitalei.

Aproximativ 20.000 de oameni au protestat în Bucureşti faţă de restricţiile impuse, chiar în ziua cu cele mai multe cazuri de COVID.

A fost unul dintre cele mai mari proteste din Capitală de la începutul pandemiei. 

Update 23:00

Protestatarii de la Palatul Cotroceni au plecat. În faţa Palatului Victoria au mai rămas câteva persoane. 

Update 22:00

Protestatarii în frunte cu George Simion au ajuns la Cotroceni.  "Am venit să îl trezim pe Klaus Iohannis care doarme de prea mult timp", a declarat liderul AUR.

Update 21:30

Protestul din Piața Victoriei se apropie de final. O parte dintre oameni au plecat spre Palatul Cotroceni, chiar dacă președintele Klaus Iohannis se află în Germania. Traficul este în continuare blocat.

Update 20:30

O parte dintre protestatari pornesc în marș spre Palatul Cotroceni.

Update 20:00

Potrivit ultimelor informaţii, numărul participanţilor de la protestul din faţa Guvernului, a crescut la 20.000 de oameni.

Update 19:00

Protestatarii din Piaţa Univeristăţii au ajuns în Piaţa Victoriei. Miile de oameni strigă libertate şi cer demisia Guvernului, pentru că nu sunt mulţumiţi de actualele restricţii şi nici de alte măsuri luate de guvernanţi, cum ar fi scumpirile din ultima perioadă.

Update 18:00

Mii de români au ieșit în stradă, în semn de protest față de măsurile luate de Guvernul Cîțu în ultima săptămână.

Oamenii protestează în București față de noile restricții impuse persoanelor care nu sunt vaccinate, după ce Executivul a eliminat posibilitatea testării, așa cum prevede certificatul digital. 

Protestatarii din Piața Universitățiii au pornit în marș spre Piața Victoriei

Protestatarii au blocat circulația, iar traficul se desfăşoară cu dificultate.

Oamenii sunt nemulțumiți față de introducerea certificatului verde, dar și a restricțiilor. La protest și-a anunțat participarea și Alianța pentru Unirea Românilor, dar și mai multe asociații.

„Noi venim din Parlament, unde am început greva și mergem până la capăt cu acțiunile de protest. Nu mai este timp de stat, nu mai este timp de așteptat, tolerat și de înghițit mizeriile pe care ni le servesc alții. E momentul să venim cu toții la București, e momentul să fim mulți, foarte mulți,” a spus copresedintele George Simion pe Facebook.

Ce nemulțumiri au protestatarii

Potrivit Mediafax, protestatarii solicită ridicarea stării de alertă, renunțarea la impunerea directă sau indirectă a vaccinării, renunțarea la folosirea certificatului verde, precum și menținerea unităților de învățământ deschise, fără constrângeri, dar și accesul nediscriminatori la servicii de sănătate, fără transformarea unor spitale în unități Covid.

Ştirea iniţială:

Alex Vlădescu, reporter Antena 3, a stat de vorbă cu oamenii care au ieşit în stradă şi vă prezintă nemulţumirile pe care le au.

"Aproximativ 300 de persoane sunt prezente în Piaţa Unviersităţii din Capitală, kilometrul 0 al Bucureştiului. Oameni din toate categoriile sociale, oameni care au venit cu câteva mesaje clare de transmis astăzi, oameni care au venit cu steaguri", a transmis Alex Vlădescu.

Printre cei prezenţi la protest au fost şi reprezentanţii de la Federaţia Transportatorilor şi Serviciilor Publice din România, dar şi un bărbat care a venit cu o cruce pe care scrie: "Guvernul Cîţu, decedat în 05.10.2021" (n.r. ziua în care se citeşte moţiunea de cenzură).

"Sunt unul dintre mullţi români care s-au săturat de prostiile făcute de Guvernul Cîţu. Ne-am săturat efectiv de absolut tot ce înseamnă PNL în fruntea ţării. Vrem libertate! Nu suntem de acord cu vaccinarea obligatorie. Practic, ne dorim un viitor mai bun pentru copiii noştri. Ne pregătim de înmormântarea Guvernului Cîţu. I-am adus un cadou special de la Brăila: colivă şi o cruce, să le ţină amintire, atât pentru el, cât şi pentru întreg Guvernul României", a transmis unul dintre protestatari.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Știre în curs de actualizare...

Citiţi şi: Imagini din Piaţa Victoriei! Sute de oameni protestează împotriva restricţiilor
 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close