Antena 3 CNN Actualitate Protest Declic cu coșuri de cumpărături la Ministerul Muncii. Raluca Turcan, provocată să trăiască cu salariul minim

Protest Declic cu coșuri de cumpărături la Ministerul Muncii. Raluca Turcan, provocată să trăiască cu salariul minim

Un protest a fost organizat astăzi în fața Ministerului Muncii de către comunitatea Declic prin care s-a atras atenția ministrului Raluca Turcan asupra faptului că salariul minim pe economie este insuficient pentru nevoile lunare ale unui român.

Protest Declic cu coșuri de cumpărături la Ministerul Muncii. Raluca Turcan, provocată să trăiască cu salariul minim
Sursa foto: Declic
de Adelina Miron    |    07 Oct 2021   •   12:11

Membrii comunității Declic au adus mai multe coșuri de cumpărături în fața instituției și au așezat în ele produsele pe care un român cu salariu minim și le-ar putea permite după ce a plătit utilitățile și chiria.

„Pentru a atrage atenţia asupra faptului că salariul minim pe economie este insuficient, membrii Declic vor alinia 30 de coşuri de cumpărături pe trotuarul din faţa ministerului, câte unul pentru fiecare zi a unei luni, şi-i vor arăta Ralucăi Turcan ce înseamnă cu adevărat să trăieşti cu doar 1.524 de lei”, au transmis organizatorii.

Acești au lansat o provocare Ralucăi Turcan: să trăiască timp de o lună de zile cu actualul salariu minim.

De asemenea, a fost depusă o petiție semnată de 35 de mii de persoane prin care se solicită Guvernului să susţină legea europeană pentru salarii minime decente şi să identifice soluţii şi politici naţionale pentru salarii mai mari.

„Membrii Declic atrag atenţia asupra faptului că, formula de calcul a salariului minim, lansată zilele acestea de guvernanţi, nu ia în considerare şi valoarea coşului minim de consum pentru un trai decent, încălcând Legea 174/2020. Salariul minim net în România a fost stabilit la 1.524 lei de la 1 ianuarie 2022, printr-o formulă ce încalcă legea şi care, perpetuată şi în următorii ani, îi va condamna la sărăcie pe termen nedefinit pe cei 1,3 milioane de angajaţi pe salariul minim”, au mai transmis organizatorii.

 


 

×
Subiecte în articol: protest Raluca Turcan salariu minim
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close