Antena 3 CNN Actualitate Protest al elevilor împotriva lui Florin Cîțu: "După ce că ne lasă fără transport, ne lasă și fără dreptul de a protesta"

Protest al elevilor împotriva lui Florin Cîțu: "După ce că ne lasă fără transport, ne lasă și fără dreptul de a protesta"

Elevii din Constanța vor protesta la ușa lui Florin Citu. Aceștia sunt supărați pe premier după ce le-a respins cererea de a protesta pașnic față de lipsa interesului autorităților de a asigura transportul elevilor.

Protest al elevilor împotriva lui Florin Cîțu: "După ce că ne lasă fără transport, ne lasă și fără dreptul de a protesta"
Sursa foto: Facebook/ Asociatia Elevilor din Constanta
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Iul 2021   •   15:34

Ariana Dudună, preşedinta Asociaţiei Elevilor din Constanţa, acuză guvernanţii că le obstrucţionează dreptul la proteste.

În urmă cu o lună, în cadrul unei şedinţe de Consiliu Judeţean, președintele CJ Mihai Lupu, a afirmat faptul că nu a acordat timp de mai multe luni banii pentru transportul gratuit al elevilor din cauza faptului că nu a primit bani de la bugetul de stat.  

Având în vedere lipsa de comunicare a decidenţilor, elevii din Constanţa au anunțat că luni, de la ora 17:30, în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, Asociaţia Elevilor din Constanţa, va fi prezentă pentru a protesta atât ilegalităţile din judeţ, cât şi iresponsabilitatea de la nivel naţional, solicitând asigurarea gratuităţii transportului judeţean în Constanţa preşedintelui Consiliului Judeţean, Mihai Lupu, şi premierului Florin Cîţu, coordonator al rectificării bugetare.  

„După ce că ne lasă fără transport, Florin Cîţu ne lasă fără dreptul de a protesta şi a ne exprima paşnic. Sâmbătă, odată cu anunţarea prezenţei prim-ministrului la Constanţa, am trimis o notificare către primăria Constanţa şi Jandarmerie cu privire la organizarea unui protest. Azi dimineaţă, am fost sunată şi invitată la Comisia de avizare, fiindu-mi comunicat faptul că "pentru protestul de pe 26 vă dăm clar aviz negativ“, spune Ariana Dudună.  

„Motivul invocat este tardivitatea anunţării protestului. Vă întreb, cum aţi fi vrut să anunţ mai devreme protestul, dacă sâmbătă şi-a anunţat prim-ministrul prezenţa la Constanţa? Atât acţiunile autorităţilor de astăzi, cât şi cele de la protestul de la Prefectură, de data trecută, când am fost ameninţaţi cu amenzi, nu arată decât o degradare a democraţiei, îndreptându-ne către o dictatură“, mai spune reprezentanta elevilor.  

AEC va depune o plângere penală pe numele primarului Vergil Chiţac

„Din punctul nostru de vedere, legea este foarte clară. Astfel, având în vedere faptul că articolul 10 al Legii adunărilor publice prevede atribuţia primarului de a emite dispoziţiile de interzicere a desfăşurării adunărilor publice, doar în anumite cazuri limitate, neincidente în cauza de faţă şi nici măcar invocate în cadrul comisiei, AEC va depune o plângere penală pe numele primarului Vergil Chiţac, dacă va avea tupeul să ne interzică protestul pentru drepturile elevilor“, anunţă elevii constănţeni.

×
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close