Antena 3 CNN Actualitate Fermierii protestează împotriva reducerii prețului la lapte. Cred că scăderea va fi suportată doar de ei

Fermierii protestează împotriva reducerii prețului la lapte. Cred că scăderea va fi suportată doar de ei

Fermierii protestează vehement împotriva modului în care inițiativa Guvernului de a reduce prețul laptelui este aplicată.

de Ioana Mircea    |    07 Mai 2023   •   18:46

Fermierii revoltați argumentează că ieftinirea cu 20% de la raft, va fi suportată exclusiv de ei, aducându-i în pragul falimentului.

Vlad Macovei, președintele Asociației Forța Fermierilor a vorbit în direct la Antena 3 CNN despre acest subiect și a spus că în ultima perioadă a primit foarte multe plângeri din partea fermierilor, în acest caz.

"În ultimele săptămâni am primit nenumărate plângeri ale crescătorilor de bovine de lapte din România. Ei spun că procesatorii sunt obligați să le micșoreze prețul de achiziție cu 10-20%, suplimentar față de scăderile operate la începutul anului", a spus acesta

Citește și: Propunerile europarlamentarilor PNL pentru susținerea fermierilor se găsesc în rezoluția PPE

Președintele Asociației Forța Fermierilor a mărturisit că există, totuși, o soluție în acest sens și că ea depinde de Consiliul Concurenței.

"În momentul acesta fermierii își pun întrebarea pe bună dreptate, dacă această măsură de scădere a prețului laptelui va fi aruncată exclusiv pe umerii lor. Soluția este ca Consiliul Concurenței să se uite pe întreg lanțul producător-procesator-retailer și să vadă cât a dat fiecare jos din preț", a spus Vlad Macovei.

×
Subiecte în articol: fermieri lapte
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close