Antena 3 CNN Actualitate Protest împotriva lui Clotilde Armand. Serviciile de salubrizare nu mai pot strânge gunoaiele în Sectorul 1, de joi

Protest împotriva lui Clotilde Armand. Serviciile de salubrizare nu mai pot strânge gunoaiele în Sectorul 1, de joi

Mai mulți angajați ai Romprest au ieșit în stradă și cer Primăriei Sectorului 1 să achite facturile restante. Ei spun că a fost încălcat contractul, iar prețurile nu sunt deloc exagerate, așa cum susține Clotilde Armand, edilul cu unul dintre cele mai mari bugete locale din țară.

Protest împotriva lui Clotilde Armand. Serviciile de salubrizare nu mai pot strânge gunoaiele în Sectorul 1, de joi
de Georgiana Adam    |    07 Feb 2021   •   15:00

Principala cerință a protestatarilor reuniți duminică de la ora 15:00, în Piața Victoriei, este achitarea facturilor restante în vederea implementării contractului de delegare și a asigurării continuității serviciului de utilitate publică.

Protestatarii cer Primăriei Sectorului 1 să achite facturile restante în valoare de peste 100 milioane lei, pentru a mai putea oferi în continuare servicii de salubrizare a sectorului.

Acțiunile lui Clotilde Armand, mai ales în stare de pandemie, sunt considerate un adevărat atentat la sănătatea cetățenilor din sectorul 1 al Capitalei. 

O acțiune de conștientizare. Nu vom mai avea bani pentru a strânge deșeurile

Sorin Velicu, directorul operațional al Romprest, a vorbit despre aceste probleme: 

„E o acțiune de conștientizare prin care readucem în atenția primăriei că mai sunt cinci zile până când, conform notificărilor, noi nu vom mai avea bani pentru a mișca aceste mașini din garaj, a strânge deșeurile și a face salubrizare pe raza Sectorului 1.

Trebuie să se știe că s-au făcut notificări la toate autoritățile, inclusiv la primărie, am fost la o comisie mixtă unde s-au discutat toate aspectele semnalate de compania Romprest în derularea contractului care nu este plătit de 6 luni de zile.

E obligația Primăriei să asigure finanțarea serviciului de salubrizare și noi să asigurăm continuitatea serviciului, dar nu o putem asigura atâta timp cât, de șase luni de zile noi finanțăm integral prestarea serviciului de salubrizare pe Sectorul 1, cu rezultatele pe care le aveți și pe care populația trebuie să știe că începând cu ziua de joi, nu va mai beneficia de ea, datorită aleșilor locali și a Primăriei Sectorului 1, care nu finanțează serviciul de salubrizare pe raza acestui sector. Ne cerem scuze locuitorilor pentru că nu mai putem susține această prestare a serviciului din resursele proprii și creditele bancare. În prezent, Primăria e datoare cu peste 100 de milioane de lei, cu termenele de scadență trecute. Din păcate, se pare că nu se înțelege acest aspect, iar obligația principală de finanțare a Primăriei, față de serviciul de salubrizare, devine aproape un obiectivde neatins“.

×
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close