Antena 3 CNN Actualitate Protest în Capitală faţă de concedierea a peste 9.500 de poliţişti, jandarmi şi pompieri

Protest în Capitală faţă de concedierea a peste 9.500 de poliţişti, jandarmi şi pompieri

Protest în Capitală faţă de concedierea a peste 9.500 de poliţişti, jandarmi şi pompieri
Sursa foto: Foto: Intact Images
17 Mai 2011   •   10:33
Protest marţi dimineaţă în Capitală. Sindicatul Naţional al Poliţiştilor cere parlamentarilor să nu voteze proiectul de lege privind disponibilizările din Ministerul Administraţiei şi Internelor, care ar duce la concedierea a peste 9.500 de poliţişti, jandarmi şi pompieri.

Peste 200 de poliţişti protestează, marţi, în Piaţa Constituţiei. Ei le solicită parlamentarilor să nu voteze proiectul de lege privind măsurile de încadrare a MAI în bugetul aprobat pentru 2011, în care este prevăzută disponibilizarea a peste 9.500 de poliţişti, jandarmi şi pompieri.

"Suntem aici şi pentru jandarmi şi pentru pompieri, pentru cei care nu au ajuns la protest dar care se tem de pierderea locului de muncă", a declarat Vasile Lincu, lider al Sindicatului "Pro Lex", citat de Mediafax.

Poliţiştii au dreptul să protesteze până la ora 14.00.

Sindicaliştii le cer parlamentarilor să nu voteze proiectul de lege privind măsurile de încadrare a MAI în bugetul aprobat pentru 2011. Documentul prevede disponibilizarea a peste 9.500 de poliţişti, jandarmi şi pompieri. Actul normativ ar trebui să primească marţi votul final în Parlament,

"Protestul va avea loc odată cu votul final, din Camera Deputaţilor, a respectivului act normativ. Până acum, un număr semnificativ de parlamentari s-a exprimat împotriva Proiectului de Lege apreciind că prin disponibilizarea a peste 9.500 de cadre va fi pusă în pericol siguranţa cetăţenilor şi a comunităţii şi, totodată, se vor înmulţi vulnerabilităţile României ca eventual partener Schengen", se arăta într-un comunicat transmis de SNPPC.
 

 

 

×
Subiecte în articol: politist concediere Piata Constitutiei
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close