Antena 3 CNN Actualitate Protest în Capitală faţă de privatizarea CupruMin: "NU hoţiei, STOP privatizării Cupru Min"

Protest în Capitală faţă de privatizarea CupruMin: "NU hoţiei, STOP privatizării Cupru Min"

Protest în Capitală faţă de privatizarea CupruMin: "NU hoţiei, STOP privatizării Cupru Min"
Sursa foto: Foto: Antena 3
05 Apr 2012   •   17:29

NU hoţiei, STOP privatizării Cupru Min. Asta au scandat joi, în Piaţa Victoriei din Capitală, membri Asociaţiei Provulcan-Abrud care au organizat un protest. Mitingul va fi urmat de un marş de o oră pe Calea Victoriei, care se va încheia în faţa Ateneului Român.

Protestul este o reacţie la privatizarea resurselor naturale şi strategice ale României făcută după un preţ stabilit de o firmă de apartament.

Oamenii spun că aceste vânzări se fac prin încălcarea unor articole ale Constituţiei, care prevăd că resursele naturale trebuie exploatate în interes naţional şi nu pot fi înstrăinate. Oamenii cer ca organele în drept să se autosesizeze şi să cerceteze persoanele implicate în evaluarea Cupru Min.

Patrimoniul Cupru Min, pe baza căruia a fost stabilit preţul la licitaţia pentru vânzarea companiei a fost evaluat de către o firmă cu sediul în judeţul Alba. Această firmă însă nu a luat în calcul şi volumul de investiţii care trebuie asumate de cumpărător. De asemenea, preţul de licitaţie pentru Cupru Min a fost raportat doar la valoarea activelor societăţii şi cantitatea de cupru care poate fi exploatată.

Asta în urma unor investiţii estimate chiar de conducerea unităţii, nu de către un evaluator independent şi fără să fie luată în considerare şi valoarea zăcământului.


×
Subiecte în articol: Capital
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close