Antena 3 CNN Actualitate Protest în curtea Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca, împotriva ministrului Sănătății: "A spus să ne căutăm singuri spațiu"

Protest în curtea Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca, împotriva ministrului Sănătății: "A spus să ne căutăm singuri spațiu"

Angajații ICUTR Cluj-Napoca au protestat, luni, împotriva ministrului Sănătății, Ioana Mihăilă, și a intenției de desființare a Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca. Protestul a avut loc în curtea instituției.

Protest în curtea Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca, împotriva ministrului Sănătății: "A spus să ne căutăm singuri spațiu"
de Mia Lungu    |    28 Iun 2021   •   13:42

Angajații ICUTR Cluj-Napoca au fost discutate problemele grave cu care se confruntă institutul, soluțiile propuse, dar mai ales totalul dezinteres al Ministrului Sănătății de a asigura continuitatea activității Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca și a riscului de desființare a singurei instituții medicale capabilă să asigure transplantul renal în Regiunea de Nord-Vest a României.

"Protestul nostru vizează două aspecte: atitudinea doamnei ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă, din ultima perioada, vis-a-vis de Institutul de Urologie, precum și iminenta posibilitate de desființare a Institutului de Urologie și Transplant Renal.", a declarat Silviu Moga, manager demisionar.

"Doamna ministru a refuzat, inițial, invitația noastră, în mod repetat. La un moment dat a ajuns în Institut, într-o sâmbătă seară, cu o atitudinea sfidătoare, arogantă.

Inițial a dat vină pe manager, ulterior a revenit și a zis că Institutul nu o duce rău financiar, nu are rate. Iar la toate problemele noastre nu a avut nicio soluție și niciun răspuns. I-am spus de problema spațiului, că spațiul unde funcționăm acum este impropriu, este o clădire veche de 100 de ani, și a spus să ne căutăm singuri spațiu.", a mai adăugat acesta.

 

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close