Antena 3 CNN Actualitate Protest în faţa primăriei lui Emil Boc, pentru deschiderea curţilor şcolilor din toată țara şi în vacanţe

Protest în faţa primăriei lui Emil Boc, pentru deschiderea curţilor şcolilor din toată țara şi în vacanţe

Membri ai Comunităţii Declic, alături de mai mulţi copii, au participat, joi, la un protest inedit, jucând şotron şi volei şi sărind coarda în faţa Primăriei Cluj-Napoca, pentru a cere tuturor primarilor din ţară să deschidă curţile şcolilor pentru copii şi în perioada vacanţelor.

Protest în faţa primăriei lui Emil Boc, pentru deschiderea curţilor şcolilor din toată țara şi în vacanţe
Sursa foto: Facebook/ Declic
de Mia Lungu    |    29 Iul 2021   •   15:50

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de organizatori, Declic a organizat protestul la Cluj pentru a-l convinge astfel pe primarul Emil Boc, în calitate de preşedinte al Asociaţiei Municipiilor din România, să pună subiectul pe ordinea de zi a următoarei întruniri a asociaţiei.

"În oraşe tot mai aglomerate, în care primarii aprobă blocuri peste blocuri, copiii au nevoie să facă mişcare în siguranţă, iar acum, în timpul vacanţei de vară, este cel mai bun moment ca ele să fie repuse la dispoziţia copiilor.

Nu înţelegem de ce aceste spaţii trebuie să fie închise în afara orelor de curs, în timp ce copiii nu au unde să se joace", precizează, în comunicat menţionat, Anduţa Karetsou, reprezentant Declic.

La finalul acţiunii, reprezentanţii Declic i-au înmânat lui Emil Boc petiţia semnată de 10.000 de oameni care cer deschiderea curţilor şcolilor şi în perioadele de vacanţă, dar şi în în afara orelor de curs şi în weekend-uri.

În urma acţiunii de protest, primarul Clujului şi-a luat angajamentul ca, la următoarea întrunire a Comitetului Director al Asociaţiei Municipiilor din România, pe 15 august, să pună în dezbatere petiţia.

Acţiunea de protest este parte a campaniei Declic "Scoateţi lacătul de la curtea şcolii", semnată de peste 10.000 de cetăţeni care cer ca toate curţile şcolilor din ţară să fie deschise sportului de masă, inclusiv în afara orelor de curs, în weekend-uri şi vacanţe.

 

×
Subiecte în articol: protest Emil Boc şcoli vacante Cluj-Napoca
Parteneri
500 de români au rămas fără locuinţe din cauza unui escroc imobiliar
x close