Antena 3 CNN Actualitate Protest în București și Suceava! Drama unei familii de români stabiliţi în Germania scoate oamenii din case

Protest în București și Suceava! Drama unei familii de români stabiliţi în Germania scoate oamenii din case

Drama unei familii de români stabiliţi în Germania scoate oamenii din case. Zeci de români protestează în acest moment în Piaţa Universităţii din Bucureşti. Cei doi soţi au rămas fără cei şapte copii după ce au fost preluaţi de Protecţia Copilului din Germania. Familia Bodnariu vine în sprijinul celor doi români, pentru că şi ei au trecut printr-o poveste asemănătoare.

Protest în București și Suceava! Drama unei familii de români stabiliţi în Germania scoate oamenii din case
Sursa foto: Antena 3
de Roxana Ciucă    |    04 Dec 2021   •   11:28

Update ora 14:00

Protest la această oră la Suceva. Oamenii au ieşit din case ca să-şi arate revolta, după ce unei familii de români din Germania i-au fost luaţi toţi cei 7 copii.

Minorii au fost preluaţi de autorităţi după ce băiatul cel mare s-a plâns că nu se înţelege cu părinţii.

Ştirea iniţială:

Roxana Ciucă, reporter Antena 3, vă prezintă imagini şi informaţii despre protestul din centrul Bucureştiului.

Este vorba despre povestea dramatică a familiei Furdui, rămasă fără şapte copii, în Germania.

Familia Bodnariu participă la protestul din București pentru susținerea Familiei Furdui

"Este un caz care merită atenţie. Ne pare rău că se repetă  aceeaşi situaţie prin care am trecut şi noi. Am vorbit chiar de dimineaţă cu Camelia Furdui. Este foarte dificil pentru că 
întâmpină un sistem răutăcios. Cel puţin, vorbesc de ce întâmplă acolo local, nu vreau să acuz tot sistemul, nu îi cunosc, nu îi ştiu statistică încă, decât parţial. Se izbesc de nişte zidur,  fără emoţie, fără raţiune. Se pare orgolii sau pur şi simplu un plan predeterminat şi să mergem mai departe", a spus Marius Bodnariu.

Povestea dramatică a familiei Furdui. Cei 7 copii au fost preluaţi de Protecţia Copilului din Germania

Petru şi Camelia Furdui, o familie de români din Germania, se chinuie de la sfârşitul lunii aprilie 2021 să îşi recupereze cei şapte copii cu vârste cuprinse între un an şi jumătate şi 16 ani, preluaţi din familie de Protecţia Copilului din Germania.

Paraschiva Bloju, mătuşa copiilor a povestit pentru "Adevărul" cum au fost luaţi copiii şi ce s-a întâmplat în cele opt luni de când copiii au fost preluaţi din familie.

Potrivit Paraschivei Bloju, drama familiei Furdui, mutată în 2012 din Spania în Germania, a început după ce copilul cel mare, de 16 ani, s-a plâns de relaţia cu părinţii, dar şi de faptul că cei doi băieţi mai mici sunt, uneori, bătuţi de mamă.

Protecţia Copilului a descoperit că familia Furdui merge săptămânal la biserică, făcându-li-se un profil de oameni "extrem de religioşi care nu le oferă copiilor acces la toate subiectele relevante din societate".

"Trei dintre copii, cei mai mari, erau la şcoală. Patru erau acasă cu mama. În jurul prânzului s-a trezit cu două doamne la uşă, au spus că vor să vorbească ceva despre copii. După un timp a venit şi a treia doamnă. Au spus că este o problemă. Au aflat că ceva nu este în regulă.

Au avut discuţii cu băiatul cel mare, iar cei trei copii mai mari sunt luaţi direct de la şcoală şi au venit să îi ia şi pe cei patru. Cele trei doamne au plecat cu cei patru copii", povesteşte Paraschiva Bloju.

×
Parteneri
Vouchere de 3.000 de lei pentru românii care suferă de "boala secolului"
x close