Antena 3 CNN Actualitate Incident la protestul din Piața Victoriei. Doi jandarmi au fost răniți de un grup de oameni

Incident la protestul din Piața Victoriei. Doi jandarmi au fost răniți de un grup de oameni

Incident la protestul din Piața Victoriei. Doi jandarmi au fost răniți de un grup de oameni
04 Iul 2018   •   22:53

UPDATE: Doi jandarmi au fost răniţi miercuri după ce un grup de protestatari a forţat dispozitivul forţelor de ordine şi a aruncat cu diverse obiecte către ei, potrivit Jandarmeriei Capitalei. 

"Ca urmare a incidentelor înregistrate în Piaţa Victoriei, când un grup de protestatari a forţat dispozitivul de jandarmi şi a aruncat cu diverse obiecte către ei, patru persoane au fost conduse la secţia de poliţie în vederea identificării acestora şi luării măsurilor legale. De asemenea, doi jandarmi au fost răniţi în urma incidentelor provocate, având nevoie de îngrijiri medicale. Nu tolerăm acte sau gesturi care pun în pericol siguranţa cetăţenilor şi vom acţiona de fiecare dată pentru combaterea lor. Jandarmii au acţionat cu bună-credinţă tocmai pentru evitarea creării unei stări de pericol şi pentru a opri acţiunile violente care puteau pune în pericol viaţa şi integritatea corporală sau sănătatea persoanelor", relevă sursa citată. 

UPDATE: Peste 2.000 de persoane s-au adunat miercuri în Piaţa Victoriei pentru a protesta împotriva votului dat de Camera Deputaţilor pe modificările aduse Codului penal. 

Manifestanţii au blocat traficul pe arterele principale care duc în Piaţa Victoriei, respectiv bd. Lascăr Catargiu, bd. Aviatorilor şi bd. Kiseleff. 

Oamenii scandează împotriva coaliţiei aflate la guvernare și flutură steagul României.

 

UPDATE: Traficul rutier în Piața Victoriei a fost complet blocat de cele câteva sute de protestatari.

----------------------------

Aproximativ 200 de persoane protestează, la ora transmiterii ştirii, în Piaţa Victoriei, din Capitală.

Protestatarii, care scandează împotriva Guvernului și a PSD, s-au poziționat la trecerea de pietoni de pe colțul Muzeului Antipa și dau semne că vor să blocheze traficul.

Imaginile au fost comentate, la "Punctul de Întâlnire", de Radu Tudor și invitații săi:

"În Piața Victoriei sunt, cu generozitate, 100 de persoane și mai sunt încă 100 la trecerea de pietoni de pe colțul Muzeului Antipa care probabil doresc să treacă și să blocheze traficul. Vedeți că mașinile nu pot face dreapta către Bulevardul 1 Mai și mai apoi către Buzești pentru că e un pâlc de oameni acolo. Aseară au fost puțini participanți la miting - acum pare că sunt la fel de puțini", a explicat Radu Tudor.

La un moment dat, pâlcul de protestatari a blocat accesul mașinilor către Calea Victoriei.

"Cine își asumă răspunderea pentru posibilele accidente acolo, pentru că acolo e o chestie de anarhie. Intrarea către zona centrală a pieței nu este în momentul acesta asigurată, cel puțin după cum se vede în imagini", a spus Dan Constantin, redactor-şef Jurnalul Naţional.


Între timp, circulaţia a fost restricţionată dinspre bulevardul Kiseleff, pe bretea către bulevardul Nicolae Titulescu.

"Vedem ce se va întâmpla acolo. Mai puțini protestatari decât de obicei, dar cred că o să ne obișnuim până pe 1 septembrie cu astfel de proteste, mai mici sau mai mari - ele continuă cu același mesaj anti-PSD, anti-Guvern. E o societate liberă și democratică ce permite de un an și jumătate mitinguri neautorizate în fața Guvernului. Mai multă democrație decât în România nu găsești nicăieri", a subliniat Radu Tudor.

×
Subiecte în articol: Punctul de întâlnire
Parteneri
Marele Premiu al Chinei | Tabloul complet al calificărilor
x close