Antena 3 Actualitate Protest inedit al unui primar. De ce vrea edilul să plece pe jos spre București

Protest inedit al unui primar. De ce vrea edilul să plece pe jos spre București

14 Sep 2017   •   11:01
Protest inedit al unui primar. De ce vrea edilul să plece pe jos spre București
Sursa foto: FOTO: Facebook/Primărie Copșa Mică

Primarul orașului Copșa Mică, Daniel Tudor Mihalache, a anunțat că vrea să plece într-un marș pe jos spre capitală, dorind astfel să atragă atenția autorităților centrale cu privire la problema apei potabile din localitate.

Edilul spune că orașul Copșa Mică cumpără apă brută dintr-o sursă care aparține tot ministerului, iar prețul este cel impus de lege: 50 de lei pentru 1000 de metri cubi, fiind vorba de cel mai mare preț plătit în România pentru o apă care de fapt nu este potabilă.

"Mai mult, administratorul acelui baraj (ABA Mureș) dorește să impună un tarif de 6 ori mai mare pentru niște servicii pe care nu le prestează: pentru o apă brută neconformă (care pute). Barajul nu este întreținut și sursa de apă nu este în zona de protecție. Pentru aceste pretenții absurde ne judecăm în instanța. Încercăm imposibilul, cum ar fi să trecem apa de proastă calitate printr-o stație improprie, pe care am moștenit-o de la defuncta societate metalurgică din oraș și o folosim. Evident că, pentru că nu avem stație și de epurare tot același minister prin același administrator ne amendează lunar pentru deversările în Târnavă. Ca totul să fie perfect pentru autorități, e posibil să pierdem în instanță cu ABA Mureș! Și să avem și cea mai scumpă apă nepotabilă din România. Apoi plătim datorii pe care nu le-am făcut noi, plătim deversări pentru că nu am finalizat proiectul și ... cumpărăm cea mai scumpă apă!", argumentează edilul din Copșa Mică.

Daniel Tudor Mihalache subliniază că prin acest marș dorește să atragă "atenția guvernelor și instituțiilor să respecte legile și angajamentele, judecătorilor să fie responsabili și președintelui să se garanteze că sistemele acestea funcționează normal și logic, nu aberant".

"Am fost de multe ori în Capitală pentru a încerca să rezolv problema Apei. Mii de kilometri degeaba, pentru că guvernele noastre n-au înțeles cât de importantă este apa potabilă în secolul XXI, mai ales când trăim într-o comunitate europeană. Oricine poate înțelege dacă e ceva imposibil, dar nu este. Este frustrant să trăiești cu senzația că guvernele și structurile sale depun eforturi tocmai pentru a împiedica normalul. De aceea, acum voi face din nou acest drum, dar nu cu mașina sau cu trenul, ci pe jos, într-un pelerinaj pentru ca autoritățile să ne permită să avem o viață normală", adaugă primarul din Copșa Mică.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: protest primar edil

Ați resimțit creșterea punctului de pensie de la 1 ianuarie 2022? Cât ar trebui să fie pensia în România pentru o viață normală? Dezbate subiectul împreună cu noi pe grupul de Facebook Ştiri Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close