Antena 3 CNN Actualitate Protest inedit în Vrancea. Nemulţumiţi de starea şoselelor, 400 de oameni traversează încontinuu o trecere de pietoni

Protest inedit în Vrancea. Nemulţumiţi de starea şoselelor, 400 de oameni traversează încontinuu o trecere de pietoni

Protest inedit în Vrancea. Nemulţumiţi de starea şoselelor, 400 de oameni traversează încontinuu o trecere de pietoni
Sursa foto: Foto: ziare.com
25 Apr 2012   •   11:49

Aproximativ 400 de persoane au blocat, miercuri dimineaţă, DN 2 E85 în zona localităţii vrâncene Dumbrăveni, în semn de protest faţă de starea "dezastruoasă" în care se află două drumuri naţionale, protestatarii traversând încontinuu o trecere de pietoni, informeaza Mediafax.
   
Participanţii la protest, care au blocat drumul naţional 2 E 85 traversând încontinuu un marcaj pietonal sunt total nemulţumiţi de starea dezastruoasă în care se află drumurile naţionale DN 2 N Bogza - Caiata - Dumbrăveni - Dumitreşti - Jitia şi DN 2 R Jitia - Vintileasca - Bahnele.
   
Protestatarii au scandat lozinci antiprezidenţiale şi antiguvernamentale şi poartă pancarte pe care scrie: "Plătim rovinieta, vrem drumuri bune", "Valea Râmnicu egal valea plângerii", "Vrem drumuri, nu gropi" "DN 2N DN 2R egal drum forestier", "Jos mafia din CNADNR".
   
Printre protestatari se află primarii localităţilor Vintileasca, Jitia, Chiojdeni, Dumitreşti, Bordeşti, localităţi traversate de aceste două drumuri, precum şi deputatul PNL Nini Săpunaru.
   
"Timp de patru ani am fost minţiţi de actualul guvern că vor repara cele două drumuri. Ne-au chemat la diverse întâlniri, ne-au prezentat pe hartă diverse proiecte de reabilitare şi refacere a celor două drumuri. Ne-au promis că vor fi complet modernizate, dar în realitate şi-au bătut joc de noi şi de cei peste 30 de mii de oameni afectaţi de starea deplorabilă în care se află DN 2N şi DN 2R. Atitudinea guvernanţilor faţă de această situaţie este una de bătaie de joc faţă de oamenii din această zonă", a declarat primarul comunei Vintileasca, Marian Georgescu.
   
Protestatarii susţin că vor continua protestele în fiecare zi, de la ora 10:00, până când guvernanţii vor decide să înceapă lucările de reabiltiare a celor două drumuri.

×
Subiecte în articol: proteste Vrancea
Parteneri
Supermarketul din România care oferă 60 de bani pe orice sticlă reciclată
x close