Protest la combinatul ArcelorMittal Galaţi: 2.000 de siderurgişti au participat la "mitingul disperării"

16 Apr 2009   •   09:47
Protest la combinatul ArcelorMittal Galaţi: 2.000 de siderurgişti au participat la "mitingul disperării" Protest ArcelorMittal

Aproape două mii de siderurgişti de la combinatul ArcelorMittal Galaţi au protestat, miercuri, timp de trei ore. Oamenii au organizat un "miting al disperării", faţă de decizia administraţiei de a închide unele dintre capacităţile de producţie.

Siderurgiştii au blocat una dintre intrările principale ale combinatului, nemulţumiţi de decizia de închidere a Uzinei Cocsochimice.

Protestatarii care au participat la mitingul durerii spun că se află la limita supravieţuirii din cauza salariilor foarte mici şi se tem de închiderea definitivă a platformei siderurgice.

În urmă cu 15 zile, administraţia combinatului ArcelorMittal Galaţi a anunţat că de la 1 aprilie va închide Uzina Cocsochimica şi că va trimite prin rotaţie, câte 10 zile, în şomaj tehnic toţi cei aproximativ 12.500 de angajaţi ai combinatului, cu un salariu de 75%.

Sindicaliştii susţin că dacă nu vor ajunge la o înţelegere cu conducerea combinatului, pe 1 mai ar putea să fie demarată greva generală.

Antena 3

Parteneri
x close