Antena 3 CNN Actualitate Protest la combinatul ArcelorMittal Galaţi: 2.000 de siderurgişti au participat la "mitingul disperării"

Protest la combinatul ArcelorMittal Galaţi: 2.000 de siderurgişti au participat la "mitingul disperării"

Protest la combinatul ArcelorMittal Galaţi: 2.000 de siderurgişti au participat la "mitingul disperării"
Sursa foto: Protest ArcelorMittal
16 Apr 2009   •   09:47

Aproape două mii de siderurgişti de la combinatul ArcelorMittal Galaţi au protestat, miercuri, timp de trei ore. Oamenii au organizat un "miting al disperării", faţă de decizia administraţiei de a închide unele dintre capacităţile de producţie.

Siderurgiştii au blocat una dintre intrările principale ale combinatului, nemulţumiţi de decizia de închidere a Uzinei Cocsochimice.

Protestatarii care au participat la mitingul durerii spun că se află la limita supravieţuirii din cauza salariilor foarte mici şi se tem de închiderea definitivă a platformei siderurgice.

În urmă cu 15 zile, administraţia combinatului ArcelorMittal Galaţi a anunţat că de la 1 aprilie va închide Uzina Cocsochimica şi că va trimite prin rotaţie, câte 10 zile, în şomaj tehnic toţi cei aproximativ 12.500 de angajaţi ai combinatului, cu un salariu de 75%.

Sindicaliştii susţin că dacă nu vor ajunge la o înţelegere cu conducerea combinatului, pe 1 mai ar putea să fie demarată greva generală.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Galați miting salarii
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close