Antena 3 CNN Actualitate Protest la Cotroceni: Sindicaliştii îi cer preşedintelui să nu promulge legile de austeritate (VIDEO)

Protest la Cotroceni: Sindicaliştii îi cer preşedintelui să nu promulge legile de austeritate (VIDEO)

Protest la Cotroceni: Sindicaliştii îi cer preşedintelui să nu promulge legile de austeritate (VIDEO)
25 Iun 2010   •   09:20

Sindicaliştii au ieşit din nou în stradă pentru a protesta faţă de măsurile de austeritate ale Guvernului. Aproximativ 4.000 de oameni sunt aşteptaţi la un miting organizat în faţa Palatului Cotroceni. Sindicaliştii îi cer preşedintelui Traian Băsescu să refuze promulgarea Legii care taie pensiile şi salariile bugetarilor, în cazul în care verdictul judecătorilor de la Curtea Constituţională este unul favorabil măsurilor de austeritate.

Protestul a început cu puţin timp înainte de ora 9:00, oră la care judecătorii Curţii Constituţionale s-au reunit din nou pentru a analiza contestaţiile depuse pe marginea celor două legi de austeritate. Aceştia au amânat, joi, luarea unei decizii, după o şedinţă care a durat aproape şase ore.

Dacă magistraţii admit contestaţiile, proiectele de lege vor fi trimise Parlamentului pentru a fi puse în concordanţă cu Legea Fundamentală. Dacă va fi respinsă contestaţia, tăierile de venituri vor intra în vigoare imediat după ce preşedintele Traian Băsescu va promulga legile.

Din cauza mitingului, în zona Administraţiei Prezidenţiale există câteva restricţii de circulaţie. Astfel, între orele 8:00 şi 11:30, nu se circulă pe o porţiune a Bulevardului Geniului din Capitală, de la intersecţia cu Bulevardul Iuliu Maniu până la Şoseaua Panduri.



Antena3.ro
 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close