Antena 3 CNN Actualitate Protest la CSM în scandalul adopţiei Sorinei. Avocat FACIAS: ''Procurorul trebuie să răspundă pentru fapta sa!''

Protest la CSM în scandalul adopţiei Sorinei. Avocat FACIAS: ''Procurorul trebuie să răspundă pentru fapta sa!''

Protest la CSM în scandalul adopţiei Sorinei. Avocat FACIAS: ''Procurorul trebuie să răspundă pentru fapta sa!''
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
25 Iun 2019   •   11:43

Scandalul în cazul adoptiei Sorinei, fetiţa din Baia de Aramă, ia amploare. FACIAS a depus deja plângere la secţia specială din CSM pe numele procurorului de la Craiova care a tarât-o pe fetiţă, iar la această oră reprezentanţii organizaţiei protestează în faţa CSM. Aceştia cer suspendarea de îndată a procuroarei abuzive.

Ingrid Alexandrescu, avocat FACIAS, a comentat imaginile care au revoltat o ţară întreagă.

''Evident, ca orice cetăţean care a văzut acele imagini, am fost şocată de atitudinea procurorului, motiv pentru care FACIAS a luat atitudine şi a decis să nu tolereze astfel de abuzuri. Consider că procurorul a săvârşit o infracţiune de abuz în serviciu, precum şi infracţiunea de rele tratamente aplicate minorului şi trebuie să răspundă pentru fapta sa, cu excluderea din Magistratură. Este inadmisibil ca un procuror să folosească în mod abuziv un mandat de percheziţie pentru a lua cu fortţa din domiciliul asistentei maternale un copil, contrar dispoziţiilor legale. Legea prevede faptul că procurorul este cel care din punct de vedere legal, ar trebui să vegheze asupra apărării interesului superior al copilului şi să nu fie cel care îl abuzează'', a spus Ingrid Alexandrescu, avocat FACIAS.

×
Parteneri
Alertă naţională: Gaz radioactiv în 25% din școli și grădinițe
x close