Antena 3 CNN Actualitate Protest la Tribunalul Bucureşti: De luni, magistraţii judecă doar o parte din procese

Protest la Tribunalul Bucureşti: De luni, magistraţii judecă doar o parte din procese

Protest la Tribunalul Bucureşti: De luni, magistraţii judecă doar o parte din procese
28 Aug 2009   •   11:34

Proteste la instanţele din toată ţara. De luni, magistraţii vor judeca doar măsurile de arest preventiv şi cererile de plasament ale minorilor. Toate celelalte procese vor fi amânate.

Magistraţii sunt nemulţumiţi de prevederile legii unice a salarizării. Conform unei expertize făcute de managerul economic al Curţii de Apel Bucureşti, salariile judecătorilor vor scădea cu până la 60 la sută prin legea unică.

Tribunalul Bucureşti, cea mai mare instanţă din Capitală, a decis blocarea activităţii începând de luni. Judecătorii, nemulţumiţi de tăierea salariilor, au decis ca fiecare complet de judecată să reducă numărul dosarelor luate în discuţie zilnic. Asta înseamnă că durata proceselor va fi mult mai mare.

În plus, magistraţii nu vor să participe la alegerile din acest an. Fiecare judecător va formula o cerere prin care va menţiona clar că nu va lua face parte din birourile electorale. Şi grefierii se alătură protestului.

Protestul magistraţilor a început la mijlocul lunii iulie, aceştia fiind nemulţumiţi de subfinanţarea justiţiei şi salarizarea. Însă până acum magistraţii au judecat dosarele aflate pe rol. De luni însă totul va fi blocat.

Consiliul Superior al Magistraturii a fost informat de protestul judecătorilor Tribunalului Bucureşti. Majoritatea instanţelor din ţară au anunţat că vor recurge la aceeaşi formă de protest.

Antena 3

×
Subiecte în articol: protest magistrati tribunal
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close