Antena 3 CNN Actualitate Protest la Ministerul Muncii | Mai mulţi mineri de la CE Oltenia au intrat în greva foamei. Ce au cerut

Protest la Ministerul Muncii | Mai mulţi mineri de la CE Oltenia au intrat în greva foamei. Ce au cerut

Gest extrem în fața Ministerului Muncii, acolo unde mai mulți mineri de la CE Oltenia au intrat în greva foamei, după negocierile purtate cu ministrul Muncii, Marius Budăi. Ce au cerut.

de Claudia Popovici    |    19 Iun 2023   •   16:28

Mai exact, cinci angajați de la Complexul Energetic Oltenia au început greva foamei. Au luat această decizie în urma discuției pe care au avut-o cu ministrul Muncii, Marius Budăi, cu privire la o lege care le-ar aduce anumite beneficii.

Vorbim aici despre o situație incertă pentru ei, pentru că se tem aceștia să nu fie trimiși în șomaj de la 1 iulie, așa cum este planul, și spun că este destul de târziu ca ei să înceapă o reconversie în câmpul muncii. Și asta pentru că au o vârstă înaintată.

Spre exemplu, unul dintre minerii care au ales să intre în greva foamei are 57 de ani și suferă de mai multe probleme de sănătate, printre care și diabet.

Oamenii sunt nemulțumiți că această lege nu este aplicată, în ciuda faptului că a fost promulgată în urmă cu doi ani și chiar Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit că această lege trebuie aplicată, susțin minerii.

Citeşte şi: Val de concedieri la CE Oltenia | Mii de mineri vor rămâne şomeri potrivit planului de restructurare convenit cu Comisia Europeană

Ministrul Muncii, Marius Budăi, le-a explicat că nu poate încă să aplice această lege și asta pentru că trebuie aduse anumite modificări. Tocmai de aici și nemulțumirea, pentru că, spun minerii, ceea ce spune ministrul se contrazice cu decizia judecătorilor de la Înalta Curte și JUS Justiție.

În acest context, minerii au aluat decizia de a rămâne în greva foamei în faţa Ministerului Muncii atât timp cât ministrul Marius Budăi nu își va schimba poziția față de solicitările lor.

×
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close