Antena 3 CNN Actualitate Protest de amploare în Gorj. Minerii refuză să intre în subteran. ”Murim în jur de 60-70 pe an la locul de muncă”

Protest de amploare în Gorj. Minerii refuză să intre în subteran. ”Murim în jur de 60-70 pe an la locul de muncă”

Protest de amploare în Gorj, la această oră. Zeci de mineri de la Complexul Energetic Oltenia refuză să intre în subteran. Oamenii spun că angajatorii nu respectă legea privind vârsta de pensionare în minerit.

Protest de amploare în Gorj. Minerii refuză să intre în subteran. ”Murim în jur de 60-70 pe an la locul de muncă”
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Ştefan    |    09 Dec 2021   •   09:33

”Noi nu avem o problemă cu conducerea acestei companii deocamdată. Noi facem această grevă de avertisment conform Constituției României, având o lege pentru reducerea vârstei de pensionare care nu se pune în aplicare și dorim un act normativ, pentru că așa au cerut.

Această lege a fost promulgată pe 18 august, a stat o lună de zile la Casa de Pensii, oamenii au băgat dosarele și le-au fost respinse, adică nimeni nu a spus la momentul acela că legea avea o problemă”, a declarat la Antena 3 liderul Sindicatului Solidaritatea, Nicu Bunoaică.

În mod normal, un miner ar trebui să iasă la pensie la vârsta de 55 de ani, cu 35 de ani de muncă.

”Nu prea au reușit, decât foarte puțini, din cauza bolilor și condițiilor în care liucrăm aici. Murim în jur de 60-70 pe an, numai la locul de muncă... Infarcturi și accidente de muncă, pentru că aici investițiile sunt zero, în această companie.

Aici, oamenii politici la Gorj sunt oameni care căpușează această companie. De aceea, noi am dus dialog opt luni de zile”, a mai spus Nicu Bunoaică.

Câteva sute de mineri protestează în acest moment și refuză să intre la subteran.

×
Subiecte în articol: Gorj mineri
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close