Antena 3 CNN Actualitate Protestele din Valea Jiului au luat amploare. Mii de mineri își cer drepturile tot mai vehement: "Minerii și Valea și-au pierdut răbdarea!"

Protestele din Valea Jiului au luat amploare. Mii de mineri își cer drepturile tot mai vehement: "Minerii și Valea și-au pierdut răbdarea!"

Protestele din Valea Jiului au luat amploare, situația fiind din ce în ce mai explozivă. La Lupeni, Livezeni și Vulcan minerii își cer drepturile: nu lefuri mai mari, ci banala plată a salariilor.

Protestele din Valea Jiului au luat amploare. Mii de mineri își cer drepturile tot mai vehement: "Minerii și Valea și-au pierdut răbdarea!"
de Georgiana Adam    |    19 Feb 2021   •   15:39

După ce marți, la Lupeni în jur de 100 de mineri s-au blocat în subteran, și ortacii de la Livezeni au recurs la aceeași formă de protest refuzând să mai iasă din galerii. La Vulcan, protestul are loc la suprafață, în fața minei. Greva minerilor lasă fără cărbune termocentrala Mintia, și zeci de mii de oameni în frig.

Minerii au cerut intervenţia ministrului Energiei, Virgil Popescu, în deblocarea situaţiei de criză. Directorul general al Complexului Energetic Hunedoara, Samuel Dioane, le-a explicat minerilor că o delegaţie formată din administratorul special Cristian Roşu şi mai mulţi lideri sindicali se află vineri la Bucureşti pentru a se întâlni cu ministrul Energiei, în încercarea de a găsi soluţii pentru plata salariilor.

Cu toate acestea, situația nu s-a dezamorsat, ci dimpotrivă. Oamenii sunt tot mai revoltați și amenință inclusiv cu venirea la București. Se scandează Demisia! și Dă-ne banii!, Minerii și Valea și-au pierdut răbdarea!.

După 48 de ore de stat în subteran, unii au fost luați cu ambulanța 

"Nu știu cum ne descurcăm, cum venim noi la muncă. Bani de benzină, nu! Transport, nu! Cum trimitem copiii la școală?" - spune un miner revoltat. 

"Drepturile restante ale angajaţilor noştri privind transportul la locul de muncă sunt în valoare de 2 milioane de lei, tichetele de masă sunt 8 milioane de lei. În total, 10 milioane de lei. Şi mai intervine plata salariilor care este de 8 milioane de lei. Necesarul nostru astăzi ar fi 18 milioane de lei, ca să rezolvăm problemele", a declarat Directorul general al Complexului Energetic Hunedoara, Samuel Dioane.

 

 

 

×
Subiecte în articol: Hunedoara deva protest mineri
Parteneri
Horoscop 3 iunie 2023. Scorpionii îşi asumă toate riscurile, Gemenii fac un pas important
x close