Antena 3 CNN Actualitate Protest la Ministerul Finanțelor, elevii cer transport gratuit: ”Florin Cîțu a manipulat opinia publică prin declarațiile sale”

Protest la Ministerul Finanțelor, elevii cer transport gratuit: ”Florin Cîțu a manipulat opinia publică prin declarațiile sale”

Elevii care au cerut revocarea ministrului Educației s-au dus acum să protesteze la poarta ministerului de Finanțe. Elevii sunt supărați pentru că autoritățile nu vor să asigure transportul gratuit, așa cum le-a fost promis de premierul Florin Cîțu.

Protest la Ministerul Finanțelor, elevii cer transport gratuit: ”Florin Cîțu a manipulat opinia publică prin declarațiile sale”
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Aug 2021   •   15:04

Reprezentanții Asociației Elevilor din București Ilfov și Asociației Elevilor din Constanța au venit cu pancarte și scandează mesaje pentru a fi auziți de premierul Florin Cîțu.

”Cîțu, ești un mincinos”, ”Noi, cei de la sate, ce facem, rămânem cu 8 clase???” sunt câteva dintre mesajele cu care elevii s-au prezentat în fața Ministerului de Finanțe.

Adriana Dudună, reprezentantul elevilor din Constanța, susține că premierul Cîțu nu și-a onorat promisiunea făcută elevilor.

”În primul rând până acum nu au fost asigurate fonduri de la bugetul de stat pentru transportul gratuit al elevilor. Este specificat în legea educației că acest transport se subvenționează de la bugetul de stat. Mai mult, există cazuri de consilii județene care au argumentat faptul că timp de nouă luni nu au respectat legea prin prisma faptului că nu au primit bani de la bugetul de stat. 

În cadrul discuției noastre cu premierul, acesta ne-a spus că va acorda banii la rectificarea bugetară pentru transportul elevilor. Totuși, pe proiectul de rectificare publicat pe site nu sunt prevăzute aceste sume. Astfel considerăm că acesta nu a avut intenția de a ajuta elevii într-adevăr și de a respecta legea, ci strict de a manipula opinia publică prin declarațiile dale.”, a declarat Adriana Dudună pentru Antena 3.
 

×
Subiecte în articol: protest elevi Florin Cîțu
Parteneri
A murit Alexandru Alexandrov, fondatorul gigantului Altex România
x close