Antena 3 CNN Actualitate Protest la Ministerul Sănătății: Angajații cer salarii mai mari chiar la ușa ministrului Alexandru Rafila

Protest la Ministerul Sănătății: Angajații cer salarii mai mari chiar la ușa ministrului Alexandru Rafila

Este protest la Ministerul Sănătății, acolo unde angajații cer salarii mai mari, chiar lângă biroul ministrului Alexandru Rafila.

Protest la Ministerul Sănătății: Angajații cer salarii mai mari chiar la ușa ministrului Alexandru Rafila
de Georgiana Adam    |    15 Noi 2023   •   16:42

Zeci de angajaţi ai Ministerului Sănătăţii au protestat, miercuri după-amiază, în faţa instituţiei, reclamând inechităţile salariale şi ”discriminarea” la care sunt supuşi în raport cu cei ai Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Protestatarii de la Ministerul Sănătăţii scandează ”CNAS a-ntrecut MS” şi ”Discriminare”.

Ei au afişe cu mesaje precum ”Eliminaţi inechităţile salariale”, ”Aplicare unitară a Legii 153/2017”, ”Discriminarea salariaţilor MS faţă de cei de la CNAS”.

Angajaţii CNAS au început, în 2 noiembrie, un protest pe o perioadă nederminată, fiind nemulţumiţi de faptul că salariile lor nu au mai crescut din 2018. Marţi, Camera Deputaţilor a adoptat, ca for decizional, un proiect de lege care prevede, între altele, creşteri de salarii pentru angajaţii Caselor de Asigurări de Sănătate. Astfel, un protest la care urmau să participe angajaţi ai CNAS, inclusiv din ţară, în Piaţa Victoriei, a fost anulat.

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close