Antena 3 CNN Actualitate Protest împotriva lui Nicușor Dan, din cauza parcurilor din Capitală. Angajaţii Companiei Parcuri şi Grădini au ieșit din nou în stradă

Protest împotriva lui Nicușor Dan, din cauza parcurilor din Capitală. Angajaţii Companiei Parcuri şi Grădini au ieșit din nou în stradă

Protest faţă de activitatea lui Nicușor Dan. Parcurile bucureştene se află în stare deplorabilă, iar din acest motiv angajaţii Companiei Parcuri şi Grădini au ieșit astăzi din nou în stradă.

Protest împotriva lui Nicușor Dan, din cauza parcurilor din Capitală. Angajaţii Companiei Parcuri şi Grădini au ieșit din nou în stradă
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    Radu Tiliță    |    21 Feb 2022   •   11:53

De la o zi la alta, nepăsarea primarului general își arată rezultatele în parcurile Capitalei. În parcul Herăstrău, un arbore a căzut din senin pe pista de biciclete și doar norocul a făcut ca nimeni să nu fie rănit. În tot acest timp, primăria generală se ocupă de alte priorități.

Cele zece parcuri aflate în administrarea Primăriei Municipiului București au fost lăsate de izbeliște în ultimul an, primarul a desființat compania care se ocupa de serviciile dedicate parcurilor, iar angajații continuă protestele.

Cu toate acestea, edilul Capitalei face angajări peste angajări. Încă de anul trecut, Nicușor Dan a alocat sume importante de bani chiar din fondul de rezervă al PMB pentru a deschide o asociație dedicată Deltei Văcărești. În contextul în care, în primul său an de mandat, s-a plâns că nu sunt bani pentru investiții, primarul Capitalei a alocat, din fondul de rezervă în 2021, peste 1 milion de lei.

Potrivit unui proiect votat în ședința CGMB, cheltuielile de personal vor reprezenta 809.634 lei. Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat la sfârşitul lunii octombrie înfiinţarea Administraţiei Parcul Naţional Văcăreşti, structură cu 20 de posturi.

În acest moment se fac angajări pentru: 2 posturi de conducere şi 16 posturi de execuţie, după cum urmează: 7 posturi de inspector de specialiate şi 9 posturi de referent. Situat în sudul Bucureștiului, Parcul Natural Văcărești se află la zona de intersecție a cartierelor Vitan și Berceni, și ocupă o suprafață impresionantă, de aproape 200 de hectare.

Parcul Cișmigiu, lăsat în paragină

Situația deplorabilă este ușor de observat și în parcul Cișmigiu, acolo unde primarul Capitalei promitea lucrări rapide de reparații, mai ales la podul din acest parc. Deocamdată, "foarte curând" înseamnă deja 3 luni și jumătate, fără un termen clar la care ar putea începe lucrările.

Podul Mare este monument istoric și, deși refacerea lui reprezintă, probabil, cea mai scumpă lucrare ce ar urma să înceapă în Parcul Cișmigiu, nu e nici pe departe singura. Parcul Cișmigiu este monument istoric. De fapt, e prima grădină publică a Bucureștiului și a fost inaugurată în 1854.

Dacă o veți lua la pas prin Cișmigiu e puțin probabil să nu vedeți panouri de informare și garduri ruginite, sau bănci murdare. În plus, cuva unuia dintre lacurile artificiale trebuie izolată, pentru că apa se scurge în pământ.

O bună parte dintre alei trebuie asfaltate și cele 3 toalete ecologice sunt insuficiente pentru numărul mare de vizitatori.

Totul stă pe loc pentru că Nicușor Dan, încă nu a reușit să prezinte bugetul anului 2022 în fața consilierilor generali astfel încât să fie și votat.

×
Subiecte în articol: protest revoltati parcuri
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close