Antena 3 CNN Actualitate Pensionarii au ieșit în stradă să ceară dreptul la o viață decentă. ”Opriți genocidul asupra românilor”

Pensionarii au ieșit în stradă să ceară dreptul la o viață decentă. ”Opriți genocidul asupra românilor”

Pensionarii au iesit astăzi in stradă să ceară dreptul la o viață decentă. Oamenii și-au strigat nemulțumirea în faţa Palatului Cotroceni şi a Ministerului Muncii.

Pensionarii au ieșit în stradă să ceară dreptul la o viață decentă. ”Opriți genocidul asupra românilor”
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Ştefan    |    11 Noi 2021   •   17:09

Pensionarii au ieșit astăzi să protesteze în fața Palatului Cotroceni și a Ministerului Muncii.

Oamenii sunt nemulțumiți de pensiile mici și se plâng că nu mai pot trăi o viață decentă, mai ales acum când prețurile au explodat.

”Prezența de astăzi a celor două organizații ale pensionarilor se justifică pentru nivelul deosebit de greu, pentru viața grea a românilor și a pensionarilor de astăzi. Tot mai muți români, în general, și pensionari, în special, în această perioadă, e lesne de înțeles că nu pot face față cheltuielilor și a prețurilor care s-au mărit într-un ritm deosebit de mare”, spune unul dintre protestatari.

Pensionarii au ieșit cu un sicriu și pancarte pe care scria: ”Iohannis, groparul șef al pensionarilor”.

”În ultimii doi ani s-a aplicat un coeficient de corecție între 1,21% și 1,41% pentru cei care au ieșit în 2020 - 2021. Aceasta a produs o inechitate foarte mare între pensionari. (...) Deci cei care au ieșit anul trecut au obținut o pensie cu 300 - 400 de lei mai mult, iar cei care au ieșit anul ăsta, cu 500 - 600 de lei”, spune nemulțumit un alt pensionar.

×
Subiecte în articol: pensionari protest
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close