Antena 3 CNN Actualitate Protest al polițiștilor, cu lanțuri. Cer anchetarea șefului prins băut la volan

Protest al polițiștilor, cu lanțuri. Cer anchetarea șefului prins băut la volan

Polițiștii protestează în faţa Inspectoratului General al Poliţiei Române. Sindicaliştii din MAI sunt revoltaţi că directorul Direcției Control Intern din cadrul IGPR nu a fost cercetat disciplinar după ce a fost prins băut la volan în timpul liber.

Protest al polițiștilor, cu lanțuri. Cer anchetarea șefului prins băut la volan
Sursa foto: Antena 3
de Roxana Ciucă    |    10 Ian 2022   •   10:00

Polițiștii protestează pentru că directorul Direcției Control Intern din cadrul IGPR nu a fost cercetat disciplinar după ce a fost prins băut la volan în timpul liber, în timp ce sute de polițiști au fost sancționați pentru situații similare în care au primit contravenții la regimul rutier sau nerespectarea restricțiilor pentru covid.

„Are în continuare putere de control. Practic Direcția Control Intern este creierul Poliției Române. De acolo sunt înmânate toate procedurile după care lucrează polițiștii. Domnul comisar șef Ionică Iulian le semnează, participă la elabrarea acestor proceduri. El a încălcat codul deontologic al polițiștului. A adus mari prejudicii de imagine Poliției Române”, a declarat unul dintre participanții la protest, legat cu lanțuri de picioare.

Protestul este organizat de sindicatul Europol Neamț și sunt așteptați 50 de polițiști. Ionică Iulian a avut o alcoolemie de 0.22 alcool pur în aerul expirat.

Antena 3 a prezentat cazul in exclusivitate, iar directorul a declarat pentru A3 că a băut o bere în timpul liber și că, cine greșește plătește.

×
Subiecte în articol: politisti protest
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close