Antena 3 CNN Actualitate Angajații din Poșta Română protestează luni în faţa Ministerului Cercetării și Digitalizării

Angajații din Poșta Română protestează luni în faţa Ministerului Cercetării și Digitalizării

Luni, angajaţii reprezentaţi de Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România (SLPR) protestează la sediul Ministerului Cercetării Inovării şi Digitalizării, în intervalul orar 10.00-12.00.

de Roxana Mihăiescu    |    09 Oct 2023   •   08:56

Potrivit sindicaliștilor, printre motivele care stau la baza acestor proteste se numără lipsa unui sistem de salarizare transparent, motivant și nediscriminatoriu. În prezent, aproximativ 17.000 de persoane, ceea ce reprezintă 80% din personal, se află la salariul minim pe economie, indiferent de funcţie, studii, responsabilităţi, experienţă profesională.

În zilele următoare, sindicaliștii anunță că vor mai avea loc o serie de acțiuni de prostest, în același interval orar.

"Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România (SLPR) va începe un program de acțiuni de protest prin organizarea unor pichete la sediul Ministerului Cercetării Inovării și Digitalizării, în perioada 09 – 13 octombrie 2023, zilnic în intervalul orar 10.00 – 12.00", potrivit unui comunicat de presă.

Citește și: Salarii substanţiale, încasate de şefii Poştei Române. Veniturile, mai mari decât cele ale demnitarilor

Mai mulți reprezentanți ai Sindicatului Lucrătorilor Poștali din România (SLPR) au programate întâlniri cu ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării pentru a discuta despre nemulțumirile angajaților Poștei Române. Delegația este compusă din 10 membri ai SLPR, împreună cu președintele BNS, Dumitru Costin.

SLPR avertizează că odată cu majorarea salariului minim pe economie la 1 ianuarie 2024, există un risc semnificativ ca Poşta Română să se confrunte cu dificultăţi financiare majore, inclusiv posibilitatea de a intra în procedura de insolvenţă sau de a efectua concedieri semnificative printre angajaţi.

Totodată, sindicaliştii reclamă absența unor politici coezive pentru dezvoltarea și sustenabilitatea Companiei Naționale Poşta Română (CNPR), lipsa de transparență și previzibilitate în gestionarea companiei, și lipsa dialogului social adecvat la nivelul Poştei Române. 

 

×
Subiecte în articol: protest Posta Romana
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close