Antena 3 CNN Actualitate Protest în fața Primăriei București. Sindicaliștii vor picheta sediul, după anunțul concedierilor unor angajați

Protest în fața Primăriei București. Sindicaliștii vor picheta sediul, după anunțul concedierilor unor angajați

În cursul zilei de astăzi, angajații de la Primăria București vor ieși în stradă. Sindicaliștii din administrația publică sunt nemulțumiți cu privire la încetarea activităţii Centrului de Protecţie a Plantelor Bucureşti.

Protest în fața Primăriei București. Sindicaliștii vor picheta sediul, după anunțul concedierilor unor angajați
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

de Roxana Mihăiescu    |    25 Oct 2023   •   08:57

Angajații vor picheta în intervalul 10.00-12.00, pe trotuarul de vis-a-vis de Primăria Municipiului Bucureşti. Acțiunea are ca motiv promovarea unui proiect de hotărâre a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) care vizează încetarea activităţii Centrului de Protecţie a Plantelor.

La începutul acestei luni, o acţiune similară a mai avut loc din acelaşi motiv.

”În urma întâlnirii din 3 octombrie, Directia Relații cu ONG, Sindicate si Patronate ne-a înaintat adresa DROSP nr. 173245/16.10.2023, ce reprezintă, de fapt, minuta întocmită de reprezentantul PMB. Lipsa oricărui angajament de a modifica proiectul HCGMB privind încetarea activității Centrului de Protecție a Plantelor în una de comasare cu altă instituție, fără a se desființa activitatea specifică”, spun sindicaliștii.

Citește și: A fost lansată noua versiune a aplicaţiei de plată a parcărilor din București | Noile funcții care au fost adăugate

Atunci, organizația sindicală a acuzat lipsa dialogului social din partea conducerii executive a Primăriei Municipiului București. Prin acest dialog se dorea să fie justificată necesitatea încheierii activității de tratamente fitosanitare și să se evalueze posibilitățile de păstrare a locurilor de muncă. 

Sindicaliștii au transmis PMB nu a dat niciun răspuns la adresa transmisă în data de 12 septembrie și a fost înregistrată în data de 15 septembrie.

La protestul de astăzi sunt așteptați să participe aproximativ 2.000 de sindicaliști, membri ai Sindicatului Forum din administraţia publică Bucureşti.

 

×
Subiecte în articol: proteste Primăria Bucureşti
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close