Antena 3 CNN Actualitate Scandal la protestul anti-restricții din Piața Universității. Protestatarii s-au îmbrâncit cu jandarmii

Scandal la protestul anti-restricții din Piața Universității. Protestatarii s-au îmbrâncit cu jandarmii

Câteva sute de persoane se adunaseră, sâmbătă după-amiază, în Piața Universității din Capitală, pentru a protesta împotriva ultimelor restriciții impuse de autorități în lupta pentru controlul pandemiei de coronavirus.

Scandal la protestul anti-restricții din Piața Universității. Protestatarii s-au îmbrâncit cu jandarmii
de Adrian Iclozan    |    10 Oct 2020   •   16:39

Protesul a fost convocat pe rețelele sociale.

Participanții, dintre care unii sunt persoane în vârstă, nu poartă măști și resping existența COVID-19 iar o altă nemulțumire a lor vizează interdicția impusă de autorități nerezidenților, de a participa la manifestările religioase.

Mulți participanți poartă steaguri tricolore iar între lozincile scandate s-au numărat și "Jos pandemia" și "Jos masca".

Au avut loc și câteva momente tensionate, în care cei prezenți s-au îmbrâncit cu forțele de ordine.

Ultimele restricții în Capitală, introduse la pragul de 1,5 infectări la mie. Sâmbătă, incidența COVID în București era 2,39 la mie.

Ultimele restricții impuse de autoritățile din Capitală, prin hotărâri ale Comitetului pentru Situații de Urgență, au dus la închiderea restaurantelor, teatrelor, cinematografelor și cazinourilor.

De asemenea, reprezentanți ai autorităților, în frunte cu președintele Klaus Iohannis, au făcut apel la purtarea măștii în permanență în spațiile publice.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close