Antena 3 CNN Actualitate Jandarmii, darnici cu amenzile la protestul din Piața Victoriei. Câți bani au de plătit manifestanții

Jandarmii, darnici cu amenzile la protestul din Piața Victoriei. Câți bani au de plătit manifestanții

Jandarmii au descins, duminică seară, în mijlocul manifestanților strânși la protestul din Piața Victoriei împotriva noilor restricții decise de Guvern. Pentru că numărul celor din piață era mai mare de 100 de persoane, echipele de dialog ale Jandarmeriei au discutat cu organizatorii și cu persoanele prezente, pentru a le aduce la cunoștință prevederile legale și măsurile legale.

Jandarmii, darnici cu amenzile la protestul din Piața Victoriei. Câți bani au de plătit manifestanții
de Dan Gabor    |    08 Noi 2020   •   20:07

Mulți dintre cei prezenți nu purtau mască și nici nu respectau distanțarea fizică, așa că jandarmii au trecut la dat amenzi.

"Până în prezent, au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 7.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de Covid-19 și 29 de persoane au fost avertizate", au anunțat reprezentanții Jandarmeriei.

Jandarmii au amendat și posesorul unei drone care folosea dispozitivul pentru a filma de la înălțime protestul. Potrivit legii, înălțarea dronelor deasupra spațiilor publice fără o aprobare prealalbilă este interzisă.

"În continuare, sunt desfășurate activități specifice de identificare și sancționare și a altor persoane care au încălcat prevederile legii. Scopul nostru nu este acela de a sancționa, ci acela de a limita răspândirea virusului. Pentru sănătatea dumneavoastră și protecția celorlalți cetățeni, vă recomandăm să respectați măsurile de protecție sanitară", a mai precizat Jandarmeria prin intermediul unui comunicat.

 

×
Subiecte în articol: protest Piata Victoriei jandarmeria
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close