Antena 3 CNN Actualitate Protest la o școală din județul Gorj: Părinții și profesorii contestă schimbarea directorului

Protest la o școală din județul Gorj: Părinții și profesorii contestă schimbarea directorului

Zeci de profesori și părinți de la o școală gimnazială din Filiași, județul Gorj, au protestat în curtea instituției de învățământ. Oamenii nu acceptă schimbarea directorului, considerând că acesta a avut performanțe foarte bune în cei 13 ani de când conduce școala.

Protest la o școală din județul Gorj: Părinții și profesorii contestă schimbarea directorului
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Aug 2021   •   13:02

Protestul vine după ce Inspectoratul Județean Dolj a decis schimbarea directorului cu o profesoară de fizică.

„Ne vrem directorul!” și ”demisia”, au strigat de dimineață părinții și profesorii în cor.

„Lăsați-mă să văd dacă sunt în stare.”, le-a spus profesoara de fizică protestatarilor care au reacționat imediat și gălăgios, huiduind-o.

Profesorii și părinții elevilor din Filiași au trimis un memoriu către ISJ Dolj:

„Colectivul cadrelor didactice, personalul didactic auxiliar și nedidactic, părinții elevilor din cadrul Școlii Gimnaziale Filiași și comunitatea locală susțin ferm continuarea activității de conducere a domnului director Modescu Alin.

Domnul director Modescu Alin și-a început activitatea în școala noastră prin concurs susținut în anul 2008, și-a confirmat statutul în cadrul concursului din anul 2016, confirmând, de fiecare dată, capacitățile manageriale necesare unui conducător de unitate școlară.

Școala Gimnazială Filiași, sub conducerea domnului director, a evoluat permanent și este un etalon în învățământul doljean. Dincolo de toate acestea, domnul director a reușit să creeze o „familie” în Școala Gimnazială Filiași, o atmosferă armonică și plină de empatie, care permite performanța și satisfacția tuturor participanților la actul educațional.

Fiind cea mai mare școală gimnazială din județ, ne dorim să primeze stabilitatea, interesul elevilor și al comunității, domnul director fiind un liant între părțile implicate în procesul de învățământ.

De-a lungul anilor, dumnealui a avut o relație excelentă cu personalul didactic, nedidactic și auxiliar, dar și cu părinții elevilor și reprezentanților instituțiilor la nivel local. Pe lângă abilitățile de bun manager, domnul director a dovedit temeinice cunoștințe legislative, fiind preocupat permanent de asigurarea unui echilibru în școală.

De-a lungul celor 13 ani, au fost atrase fonduri din doanții extrabugetare, din care s-au acordat burse și diverse premii elevilor și profesorilor.

Eventuala înlocuire a domnului director este inoportună și inadecvată, deoarece nu există niciun fel de motive care să susțină un asemenea demers, în acest moment ar afecta începerea anului școlar, mai ales în această perioadă pandemică și la mai puțin de două luni până la organizarea unui nou concurs.

În concluzie, domnul director Modescu Alin are toată susținerea cadrelor didactice, a personalului didactic auxiliar, nedidactic, a părinților și a comunității”, spun profesorii și părinții”, se arată în memoriul transmis către ISJ Dolj.
 

×
Subiecte în articol: protest şcoală
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close