Antena 3 CNN Actualitate Sindicaliştii din industria de Apărare protestează în faţa guvernului: "Ministerul trebuia să cumpere de la noi, nu de la alţii"

Sindicaliştii din industria de Apărare protestează în faţa guvernului: "Ministerul trebuia să cumpere de la noi, nu de la alţii"

Angajații din industria de Apărare și Aeronautică au ieşit la protest în Piaţa Victoriei, nemulțumiți de aplicarea Strategiei Naționale de Securitate și Apărare care, practic, le blochează activitatea.

Sindicaliştii din industria de Apărare protestează în faţa guvernului: "Ministerul trebuia să cumpere de la noi, nu de la alţii"
de Roxana Ciucă    |    07 Sep 2021   •   13:27

Câteva zeci de protestatari, reprezentanţi ai sindicatelor din industria de Apărare și Aeronautică, au pichetat marţi Piaţa Victoriei clamând lipsa de interes a guvernuliui în menţinerea şi dezvoltarea domeniului lor de activitate.  

O protestatară din Moreni, care lucrează de 36 de ani în industria de apărare şi are o leafă de 2800 lei, a declarat pentru Antena 3 că nu mai există proiecte noi şi se face mai mult mentenanţă:

"La această oră facem mentenanţă mai mult, din cauza faptului că guvernanţii nu au fost în stare să cerceteze şi să aducă un produs nou pe piaţă. Ministerul Apărării trebuia să cumpere de la noi, nu de la alţii.   
Suntem în stare să promovăm în continuare industria însă guvernul nostru dacă nu ştie cât costă o pâine şi valoarea salariului minim, ce să mai înţeleagă din Legea 232.

Mesajul meu este că industria de apărare nu trebuie să moară, este strategică şi pentru România, şi pentru Moreni şi pentru judeţul Dâmboviţa şi pentru oamenii care sunt adevăraţii specialişti în industrie." 

Oamenii sunt hotărâţi ca marţi să picheteze în Piața Victoriei, la Guvern, iar pe 8 septembrie să meargă la Palatul Controceni pentru a atrage atenţia preţedintelui Iohannis. Sindicaliştii spun că nu se vor opri aici.

 

×
Subiecte în articol: Piata Victoriei
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close